imat će 40 stanica / U čast engleskoj kraljici: nova linija londonskog metroa zvat će se 'Elizabetina linija'

Image
Foto: AP

Elizabeta II. se dizalom spustila 28 metara ispod stanice Bond Street do radnika na gradilištu i ona je prva britanska vladarica koja je posjetila londonski metro

23.2.2016.
20:36
AP
VOYO logo

Nova linija londonskog metroa s istoka na zapad grada, koja će biti puštena u promet 2018., zvat će se "Elizabetina linija", u čast vladarice koja je u utorak posjetila gradilište, rekao je gradonačelnik Boris Johnson.

Buduća "Elizabetnina linija", duga stotinjak kilometara, povezivat će poslovnu četvrt City sa zračnom lukom Heathrow.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Elizabeta II. se u utorak dizalom spustila 28 metara ispod stanice Bond Street do radnika na gradilištu otvorenom u listopadu 2009. i pokazala logo buduće linije, koji će biti blijedo ljubičast poput njezine odjeće. 

Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

(AP)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boris Johnson je izjavio da će "uz radikalno poboljšanje prijevoza metropole, Elizabetina linija iskazivati trajno poštovanje našoj kraljici".

Elizabeta II. prva je britanska vladarica koja je posjetila londonski metro, sa svojih 150 godina najstariji na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godine 1977. princ Charles je inaugurirao Liniju jubileja, prigodom srebrnog jubileja Elizabete II., na 25. obljetnicu njezina stupanja na britanko prijestolje. 

Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

(AP)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Elizabetina linija" će imati ukupno 40 stanica i povezivat će gradove Raeding, zapadno od Londona i Shenfield na istoku, preko Heathrowa i središta grada.

Tu će liniju koristiti 200 milijuna putnika godišnje i rasteretit će promet vlakova, metroa i autobusa kojima su desetljećima nedostajala ulaganja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo