Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
zdravstveni turizam

U Ivanić Gradu jedinstvena bolnica u Europi, poznata po ljekovitim tretmanima naftalanom!

U Ivanić Gradu nalazi se jedinstvena bolnica u Europi. Poznata je po ljekovitim tretmanima naftalanom, derivatom nafte, čije je nalazište još jedino u u Azerbajdžanu

Matea Damjanović/ 22.7.2015. u 20:09
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nije samo sirovina za proizvodnju  goriva, već nafta ima i ljekovita svojstva. Njezin destilat - naftalan već godinama pomaže Blaženki u liječenju psorijaze.

"Kao čokolada, baš tako prije je bilo prvih godina kada sam dolazila. Bila je malo više mirisna, sad je miris malo blaži i lakše se opere nego prije", kazala je Blaženka Alerić iz Vinkovaca.

Na terapiju ovim bogatim zemnim mineralnim uljem pacijenti već 25 godina dolaze u Specijalnu bolnicu u Ivanić Gradu. Preko HZZO-a na terapiju se čeka 3 mjeseca, a osim za liječenje psorijaze i neurodermatitisa tretmani se koriste i kod upala zglobova i opeklina.

"Pacijenti budu uronjeni u naftalanu do grudnoga koša, temeperatura naftalana je od 34 do 38 stupnjeva i oni budu u naftalanu 12 minuta", dodala je Jasmina Car, fizioterapeut u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju 'Naftalan'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ugovorom između bolnice i INE obnovit će se zalihe naftenske nafte, koja se izdvaja iz bušotina eksploatacijskog polja Šumećani, kod Ivanić Grada, jedinstvenog u Europi. Drugo takvo nalazište nafte postoji još samo u Azerbajdžanu.

"Upravo isporukom nafte, specijalne nafte naftenske nafte, proizvedene na našem polju Šumećani upravo se omogućava sirovina za cijeli niz godina koji je pred Naftalanom", izjavio je Želimir Šikonja iz INA-e.

Upravo se čita

Image
pretužno

Užasne i šokantne vijesti od obitelji obožavane Ede iz serije 'Miriše na ljubav'

Okreću se i zdravstvenom turizmu. Projektom vrijednim 80 milijuna eura, koje su htjeli povući iz EU fondova planirali su povećati broj kreveta, izgraditi bazen i teretanu. No, kako na europski novac na kraju mogu računati  dići će kredit.

"Obzirom da smo išli na reviziju projekta na 40 mil kuna izbacili smo smještajni kapacitet I ostavili sve druge sadržaje koji su nama nužni za ozbiljniji izlaz na tržište medicinskog turizma", dodaje Šikonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Bolnica koja je zaslužila svjetsku slavu za dvije godine trebala bi dobiti izgled kakav odavno zaslužuje.

Matea Damjanović/ 22.7.2015. u 20:09
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
BOLJA POZICIJA

Hrvatska skočila na FIFA-inoj rang listi! Pogledajte na kojem su mjestu Vatreni dva mjeseca uoči SP-a

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba