POMIČE GRANICE / U Španjolskoj se piše LGBT povijest: Antia je prva transseksualna osoba koja se bavi olimpijskim sportom

Baš za inat Zdravku Mamiću u Španjolskoj se piše LGBT povijest. Odbojkašica Antia Fernandez postala je prva transseksualna osoba koja se bavi olimpijskim sportom. Nakon niza odbijenica primljena je u odbojkaški klub kao žena što joj je dopustio i španjolski odbojkaški savez

26.1.2016.
22:48
VOYO logo

Nakon godina borbe, prvo sa samom sobom, a potom i protiv predrasuda AntiaFernandez napokon je dobila priliku zaigrati u ženskoj momčadi.

"Ovo mi je bio osobni dugogodišnji san. Nikad nisam bila sretnija. Činjenica da ću moći igrati kao žena trenutačno je najvažnija za mene kao transeksualnu osobu", igračica Calasanciasa Antia Fernandez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada se uvijek morala izjašnjavati kao muško iako je odavno promjenila ime. No za odbojkaški klub Calasanciasa to nije bio problem.

"Za nas nema dvojbe. Ona je žena kao i sve ostale, ima svoju ženstvenost i tako se i ponaša", poručuje trener kluba Luis Miguel Fernández.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je odobrenje dao i Španjolski odbojkaški savez Antia je postala prva transseksualna osoba u olimpijskom sportu.

"Ovo priznanje važno je na nacionalnoj, ali i međunarodnoj razini i postavlja presedan za buduće slučajeve", kaže odbojkašica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međunardoni olimpijski odbor 2014. je olabavio pravila oko primanja transrodnih osoba odlučivši da se u ženskim sportovima mogu natjecati i muškarci koji nisu prošli operaciju. Dovoljno je da se izjasne ženom i da im je testosteron smanjen 12 mjeseci prije natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo