koristili forenzičarske tehnike / Učili su vas da je Isus bio bijelac duge kose? Nova istraživanja demantiraju tu teoriju

Image
Foto: BBC

Pomoću rendgenskih snimaka od lubanje su napravili tzv. kriške te su računalom dobili mišiće i kožu na tipičnoj lubanji Semita

15.12.2015.
13:59
BBC
VOYO logo

Od malih nogu su nas učili kako je Isus visoki bijelac duge smeđe kose, no najnovije informacije upućuju da možda i nije bilo tako. 

Znanstvenici su naime, pomoću forenzičkih tehnologija izradili fotografiju Isusa prema kojoj je on bio tamnoputi muškarac kratke crne kose i guste brade. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fotografiju je napravio Richard Neave, umirovljeni medicinski umjetnik sa Sveučilišta u Manchesteru koji je koristio forenzičku antropologiju kako bi dobio precizan portret Isusa Krista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svom se istraživanju oslonio na činjenicu da je Juda otkrio identitet Isusa prije njegova razapnuća, pa su preko izraelskih arheologa došli do lubanje Semita. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomoću rendgenskih snimaka od lubanje su napravili tzv. kriške te su računalom dobili mišiće i kožu na tipičnoj lubanji Semita.

Ima li ta teorija smisla, odlučite sami. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo