opasni oblici oblaka / Ukleto mjesto: stručnjaci tvrde kako su napokon riješili misterij Bermudskog trokuta!

Pregledom satelitskih snimaka, meteorolozi su ustvrdili kako i vjetrovi na razini mora pušu neobično velikim brzinama te da uzrokuju valove visine do 13 metara

24.10.2016.
12:16
VOYO logo

Skupina meteorologa potencijalno je riješila misterij Bermudskog trokuta te tvrde kako problem leži u šesterokutnim oblacima koji stvaraju takozvane "zračne bombe" s vjetrovima koji premašaju brzinu od 280 km/h.

Ti oblaci su odgovorni za stotine neriješenih nesreća u tom području, a oluje koje izazivaju su toliko moćne da su u stanju momentalno povući brodove i zrakoplove u more.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šesterokutni oblaci većih razmjera prema znanstvenicima se najviše stvaraju na zapadnom vrhu otoka Bermuda, a široki su između 33 i 90 kilometara.

"Nije uobičajeno da ugledate oblake s ravnim rubovima. Većinu vremena je njihov oblik i raspodjela nasumična", izjavio je dr. Steve Miller, meteorolog Colorado State sveučilišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pregledom satelitskih snimaka, meteorolozi su ustvrdili kako i vjetrovi na razini mora pušu neobično velikim brzinama te da uzrokuju valove visine do 13 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meteorolog Randy Cerveny opisao je heksagonalne oblake iznad oceana kao "zračne bombe"

"Oni se stvaraju takozvanim mikroeurupcijama, eksplozijama zraka koje se spuštaju s dna oblaka i potom udaraju u ocean. Ti udari često stvaraju valove koji mogu narasti do masovnih proporcija u međusobnoj interakciji", objasnio je Carveny. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Termin 'Bermudski trokut' skovao je ’50.- godina novinar koji je pisao o velikom broju zrakoplova i brodova koji su nestajali na tom području. Na tom području svake godine u prosjeku nestane 20 brodova i četiri aviona.

Misteriozni nestanci u Bermudskom trokutu zabilježeni su još na Kolumbovim putovanjima kada je slavni istraživač ugledao čudna svjetla i zbunjujuća očitanja kompasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo