Kruže glasine / Ništa od odgađanja Olimpijskih igara? 'Plamen će biti zapaljen 23. srpnja'

Image
Foto: Screenshot/Twitter

Igre će "biti simbol čovječanstva koje će prevladati novi koronavirus"

22.1.2021.
8:43
Screenshot/Twitter
VOYO logo


Japanska vlada odlučna je u odluci da će Olimpijske igre u Tokiju biti nastavljene, rekli su organizatori u petak, nakon nepotvrđenog izvještaja da bi otkazivanje Igara moglo biti neizbježno.

U petak je londonski Times izvijestio da su japanske vlasti privatno zaključile kako se Olimpijske igre ne mogu nastaviti zbog trajne pandemije. Službenici u Tokiju brzo su opovrgnuli ovu izjavu. U izjavi su organizatori iz Tokija 2020 rekli da im je premijer Yoshihide Suga izrazio svoju odlučnost da održe Igre te da su u tijeku sastanci kako bi se osiguralo slobodno nastavljanje istih, uz provođenje strogih i kontroliranih mjera vezanih uz epidemiju koronavirusa, prenosi CNN. U priopćenju se navodi kako se sve radi da bi Igre bile ovog ljeta. "Nadamo se da će se svakodnevni život što prije vratiti u normalu i nastavit ćemo ulagati sve napore kako bismo se pripremili za sigurne Igre."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
zbog pandemije /

Olimpijske igre u Tokiju mogle bi biti održane bez gledatelja

Image
zbog pandemije /

Olimpijske igre u Tokiju mogle bi biti održane bez gledatelja

Govoreći u parlamentu u petak ujutro, Suga je rekao da će Igre "biti simbol čovječanstva koje će prevladati novi koronavirus i prilika da predstave obnovu Japana od razornog potresa i tsunamija (2011) u svijetu". Ostali olimpijski dužnosnici također su brzo demantirali tvrdnje Timesa. "Nažalost, moram se pozabaviti neutemeljenim glasinama da će igre u Tokiju biti otkazane, glasinama koje samo stvaraju  tjeskobu sportašima" rekao je novinarima u petak predsjednik australskog olimpijskog odbora Matt Carroll. "Igre u Tokiju su u tijeku pripreme. Plamen će biti zapaljen 23. srpnja 2021. Japanski premijer ovo je upravo potvrdio danas poslijepodne."

 Kanadski olimpijski odbor vjeruje da se Igre mogu održavati sigurno i uspješno, ali kažu iz njega da nisu čuli nikakvu informaciju o definitivnom datumu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo