strastveni liječnik / Upoznajte Billa Franklanda: 105-godišnjak je liječio Saddama Husseina i još uvijek aktivno radi!

Image
Foto: Youtube
Image
Foto: Youtube

Frankland je poznat kao 'otac alergije', a bolesti vezane uz alergije njegova su specijalnost

31.3.2017.
11:16
Youtube
VOYO logo

Britanski liječnik Bill Frankland nedavno je proslavio svoj 105. rođendan, no te ga ne sprečava da još uvijek s velikom strašću i bez greške obavlja svoj posao!

Od njega je liječenje zahtijevao Saddam Hussein, radio je s biologom i farmaceutom Alexanderom Flemingom, a bio je i ratni zatočenik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Frankland je poznat kao 'otac alergije', a bolesti vezane uz alergije njegova su specijalnost. Upravo je on uvjerio medije da izvještavaju o porastu peludi u određeno godišnje doba, kad najčešće izbijaju alergije. 

Za svoj rad je tijekom karijere zaradio dva odlikovanja od britanske kraljice. Usprkos tomu što ima 105 godina, još uvijek se osječa kao mladić. Na ponudu čaše vina prije intervjua s novinarom Daily Maila, Frankland je odgovorio: 'Ne hvala, jučer sam previše popio'. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom intervjua prisjetio se i poziva koji je dobio od Saddama Husseina. 

"Saddam me nazvao davne 1979. godine. Rekao je da ima alergiju i da se liječi brojnim injekcijama, ali da mu ne pomažu. Ispalo je da uopće nije alergičan, već je pušio 40 cigareta na dan. Rekao sam mu da odmah prestane i da mi se, ukoliko će imati problema, ponovno javi. Kasnije sam čuo da se posvađao sa svojim zdravstvenim tajnikom, kojeg je nakon svađe upucao. Ispada da sam u cijeloj priči pravi sretnik", našalio se Frankland. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Frankland trenutno radi kao volonter savjetnik u bolnici Guy, gdje radi na istraživanju alergija vezanih uz kikiriki i bobičasto voće, a još uvijek daje i privatne savjete pacijentima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo