Split im je sve / Uskoro Dan Sv. Duje. Političari to koriste pred izbore, pa 'one druge' nazivaju 'svadljivim tinejdžerima'

Image
Foto: RTL

Split nema gradsku vlast, čeka izvanredne izbore... E, ali Splićani za sutra spremaju svoju feštu

6.5.2022.
19:45
RTL
VOYO logo

Svečanim dodjelama nagrada u HNK-u u Splitu počelo je obilježavanja blagdana sv. Dujma i Dana Grada Splita. Iako nema gradske vlasti i očekuju se izvanredni izbori, građani se vesele ovoj fešti. Naime, protekle dvije godine nije bilo prave proslave zbog mjera i ograničenja.

A ovih dana grad je već pun pravog blagdanskog šušura, turista, a događaja i manifestacija neće nedostajati. Dragana Eterović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo plesa, malo političkih packi, pa i suza na svečanosti dodjele nagrada zaslužnim građanima i građankama Splita. Jedan od dobitnika nagrade za životno djelo je i legendarni HGSS-ovac Vinko Prizmić:

"U principu, do groblja meni nema, to je moj život i to je nekako moj izbor i bez toga i kad budem u krevetui telefonirat ću za HGSS.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se obraćao dobitnicima, bivši splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara (HDZ) osvrnuo se, kao izaslanik predsjednika Sabora, i na izvanredne izbore:

"Oni pak koji se Splitom služe da bi se popeli na višu skalu, niti vas razumiju niti su vas dostojni. Vama je, kao i svim Splićanima, Split na prvom i jednom mjestu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svom govoru lokalne političare je nazvao tinejdžerima uvijek spremnima na svađu, ali bivši predsjednik Gradskog vijeća Jakov Prkić (Pametno) rasplakao se na spomen udruge koja okuplja žene oboljele od karcinoma:

"U relativno kratkom periodu neke od njih koje poznajemo, izgubile su bitku za život, ali ostavile su lijepa sjećanja i najvažniju lekciju o životu koji nama koji smo ih poznavali… (glas mu se slomio uz jecaje"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kiši unatoč, alpinisti su se popeli na zvonik sv. Duje i izvjesili hrvatsku zastavu. Za okupljene turiste tradicija je to koju su poželjeli i doma.

Alpinist Ivica Matković: "Osjećaj je ponos. Uvijek mi stavljamo na svim vrhovima svijeta našu zastavu, a di mi neće biti najponosnije u gradu u kojem sam se rodio, kojeg obožavam i iz ljubavi radim sve to."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izborima unatoč, Split je spreman za svoju najveću feštu, proslavu Sv. Dujma.

Cijeli prilog iz RTL-a Dansa pogledajte ovdje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo