NIsu odabrani slučajno / Uživo pred koncerte u Kninu: Prvo Doris, pa Opća opasnost čiji pjevač otkriva kako im je nastao ratni album

Image

Prvo nastupa Doris Dragović u 21, a poslije nje grupa Opća opasnost čiji su članovi tijekom rata kao dugokosi rokeri bili na frontu s oružjem

5.8.2022.
21:00
VOYO logo

Odabir izvođača za večerašnji koncert u Kninu nije slučajan. Uoči koncerta iz Knina se uživo u RTL Danas javila Kristina Čirjak.

"Sve je spremno, generalne probe su odrađene, pa će na ovu pozornicu iza mojih leđa prva Doris Dragović u 21 sat, a potom u 22.30 Opća opasnost. Manje poznato o tom poznatom bendu je da se zovu Opća opasnost zbog 1300 stvarnih dana opasnosti koju su proživjeli u svojoj Županji i jedan su od prvih bendova osnovanih u samostalnoj Hrvatskoj", kazala je Čirjak i dalje razgovarala s Perom Galićem, koji drugi put sudjeluje u obilježavanju Oluje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Velika je stvar biti prisutan u ovakvim trenucima... Nastali smo u to doba, svi članovi benda bili smo branitelji i znamo dobro što je u to vrijeme značilo doći do svog teritorija", kazao je Galić, dodavši da, "rock 'n' rollu nema kraja, a Knin mislim da je stvarno zaslužio jedan dobar slavonski rock 'n' roll".

Bili su netipični vojnici, s dugom kosom, gitarom i puškom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, malo drugačiji. Bili smo u slobodno vrijeme rock 'n' roll, gitare, a u vrijeme kad smo bili na položajima, onda je tu bila puška. Drago mi je da je to prošlo, ostalo iza nas, negdje u povijesti. Nadam se da će to donijeti neko novo bolje sutra našoj dragoj zemlji", odgovorio je.

"U to vrijeme iz države su rekli, svi koji imaju pjesme domoljubnog karaktera, mogu otići u studio i snimiti pjesmu besplatno. Jao! Milina! Mi smo već tada imali sedam cijelih pjesama, međutim, malo je ostalo prostora na kazeti, pa smo tad snimili 'Jednom kad noć', akustičnu verziju. Ta kazeta je podijeljena među našim dragim kolegama suborcima", ispričao je kako se razvijao njihov glazbeni put koji je 1994. doveo do izdavanja njihovog albuma "Treba mi nešto jače od sna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za večeras je najavio otvoriti koncert pjesmom "Karta do prošlosti", Cijeli razgovor pogledajte u videoprilogu dolje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo