'ne poštuju se odluke' / Veličina ipak bitna? Stanovnici Kajzerice u svađi zbog bora: 'Prevareni smo, ovo je lakrdija!'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL / Facebook

Krajem ožujka posađen je bor od jedva metar i pol visine, a pošto je želja bila 'div' od četiri metra, stanovnici su isprva mislili da se radi o šali

22.11.2018.
17:42
Luka Stanzl/PIXSELL / Facebook
VOYO logo

Na zagrebačkoj Kajzerici, na središnjoj kvartovskoj livadi posađen je bor visine četiri metra, a služio bi kao božićna jela koju će sva djeca moći ukrašavati. No, glavni razlog sukoba između Gradske četvrtki Novi Zagreb-zapad i udruge građana "Za kaj? Za KAJzericu!" je mali bor visok nešto malo manje od metra i pol.

Naime, sve je počelo koncem prošle godine kada je u kvart stigao bor visok 12 metara koji su djeca osnovnih škola u velikoj akciji s lokalnim vatrogascima zajednički ukrasila. Kako je taj bor kupljen i u kvart došao već posječen, na Facebook grupi koju vodi udruga građana “Za Kaj? Za KAJzericu!”, rođena je ideja da se na središnjoj livadi posadi drvce koje bi se svake godine iznova moglo ukrašavati, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ideja je postupno došla i do mjesnog odbora pa je bor ubrzo naručen. Međutim, koncem ožujka na središnju livadu posađen je bor od jedva metar i pol visine, a pošto je želja bila "div" od četiri metra, stanovnici su isprva mislili da se radi o šali. 

Predsjednik udruge "Za kaj? Za KAJzericu!" Ognjen Golubić komentirao je da je cijela priča s borovima lakrdija. Tvrdi kako se nijedna odluka Mjesnog odbora ne poštuje stoga jeuvjeren da su predstavnici Gradske četvrti odlučili sabotirati njihov rad. Predstavnici udruge zatražili su da se u što skorijem roku posadi novo drvce, a ovo "malo smiješno drvo" će ostati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su, kaže, članovi Mjesnog odbora sami krivi za fijasko, a Gradska četvrt nema razloga miješati se, Baturić je odlučio ipak naručiti veći bor, koji je i stigao prije tjedan dana. Visok je četiri metra, a posađen desetak metara od svog manjeg drvenog brata, piše Večernji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo