Povijesno ukazanje / Velika bijela psina viđena po prvi put nakon 30 godina u Mediteranu

Image
Foto: Facebook

Deset članova posade iz pet zemalja trenutno su znanstvenoj ekspediciji blizu Baleara

29.6.2018.
11:11
Facebook
VOYO logo

U četvrtak je zabilježen povijesni trenutak kada je viđena velika bijela psina u kod španjolskog otoka Cabrera. Posljednji je put viđena prije 30 godina u toj regiji Sredozemlja.

Ovu vijest je objavio španjolski centar za istraživanje mora Alnitak koji vodi biolog Ricardo Sagarminaga van Buiten.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prošlih godina bilo je raznih priča da su ljudi navodno vidjeli veliku bijelu psinu no ovo je sada prvi puta u 30 godina da je životinja zaista viđena i da za to postoji dokaz", objavio je Ricardo koji je zajedno s kolegama snimio i fotografirao psinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deset članova posade iz pet zemalja trenutno su znanstvenoj ekspediciji blizu Baleara, a novine 'Diario de Mallorca' govore o povijesnom trenutku.

Psina je viđena oko 10 sati na udaljenosti od osam milja od otoka Cabrera. Dugačka je 4.95 metara i pripada jednoj od 47 vrsta morskih pasa koji žive u Sredozemlju, a u Španjolskoj ima najviše modrulja, piše The Sun.

Cabrera ima svega 16 kvadratnih kilometara, nalazi se južno od Mallorce i pripada Balearima. Do njega plovi puno izletničkih brodova s Mallorce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Morski pas napao turista kod Visa

Morski psi znaju zalutati i u Jadransko more. U listopadu 2008. godine morski pas je napao turista iz Slovenije dok je ronio na oko 10 metara od obale otoka Visa. Morski pas ga je ugrizao za potkoljenicu, a kolege s kojima je bio su mu dobacili čamac u koji se popeo. Kasnije su ga prebacili u bolnicu u Splitu, piše 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo