njihov prvi nastup / Veliki uspjeh naših inovatora u Kanadi: U Hrvatsku se vraćaju s nagradama i zlatom oko vrata!

Image
Foto: Savez inovatora Zagreba

Devet naših inovatora i poduzetnika osvojilo je ukupno 12 prestižnih odličja

3.9.2018.
13:08
Savez inovatora Zagreba
VOYO logo

Hrvatski inovatori su prvi puta nastupili na međunarodnoj izložbi inovacija i natjecanju inovatora iz 42 države svijeta iCAN 2018 u Torontu. Devet naših inovatora i poduzetnika osvojilo je ukupno 12 prestižnih odličja. Hrvatski pobjednik je MELITA PAVLEK-MOĆAN i MIRA MOĆAN, COSMEL d.o.o. s inovacijom “C COLLAGEN CREAM C-VITAMIN + HYALURON SKIN MATRIX REPAIR”. Osvojili su Posebnu nagradu “Best Invention Award” i zlatno odličje.

Zlatni hrvatski inovatori su: ZVONIMIR VIDUKA, ALTPRO d.o.o za inovaciju “ŽELJEZNIČKO CESTOVNI PRIJELAZ RLC23”; VJEKOSLAV MAJETIĆ, DOK-ING d.o.o. za inovaciju “RUDARSKI BULDOŽER – MVD-XLPD”; MIRJANA BRLEČIĆ, PRIRODA LIJEČI d.o.o. za inovaciju “HYALURON+VITAMINS INTENZIVNA REVITALIZIRAJUCA LINIJA” i TOMISLAV BRONZIN, CITUS d.o.o. za inovaciju “C@N Motion Smart Customer Engagement – Digital Platform with Gesture Controlled User Interface & Augmented Reality”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srebrna odličja osvojili su: ALMIR KARABEGOVIĆ, ADLEJA d.o.o. za inovaciju “KONTRACEPCIJSKA SPIRALA ZA PSE”; Učenik Poštanske i telekonumikacijske škole JAKOV DAMJANOVIĆ, Mentori: Željko Šafran i Drago Jurin za inovaciju “MJERILO pH VRIJEDNOSTI TLA” i MATEJ BOŠNJAK za inovaciju “UMJERAVANJE KUTA I NAGIBA”. MARKO KRAVAR, TERMIST d.o.o. za inovaciju “NAUTIČKA OPREMA” osvojio je brončano odličje.

Osobito smo ponosni na izuzetne uspjehe, srebrne medalje mladih zagrebačkih inovatora Jakova Damjanovića i Mateja Bošnjaka, koji su osvojili i Posebne nagrade “Special Inventor Award”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Značaj ovog uspjeha ogleda se u činjenici rekordnog broja država sudionica iCAN-a i izuzetnog sustava ocjenjivanja. Sustav je temeljen na ozbiljnom istraživanju podataka o svakoj inovaciji. Tako ozbiljna analiza izložaka nije moguća na ostalim izložbama inovacija jer ocjenjivači nemaju dovoljno vremena za pravu analizu. U slučaju iCAN, svi podatci o izlošcima dostavljani su 75 dana prije početka izložbe.

Izložbu je organizirao “TISIAS”, međunarodna udruga inovatora iz Toronta uz potporu “IIC”, kanadske inovativne inicijative i “The Inventor’s Circle”, lokalne organizacije inovatora. Sve to, uz svjetskog pokrovitelja WIIPA, bili su razlozi uspješne izložbe uz značajnu poslovnu posjetu. Ovogodišnje izdanje iCAN-a je privuklo 12000 registriranih posjetitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slogan Izložbe “Anyone Can Invent”, (svatko može inovirati) temeljna je platforma za okupljanje brojnih kanadskih inovatora, istraživača, znanstvenika, studenata, sve većeg broja inovatora iz cijelog svijeta s ciljem predstavljanja njihovih dostignuća poslovnoj javnosti. Među uspješnim kanadskim poduzetnicima, velik je broj Hrvata, pa je to jedan od razloga sudjelovanja na “iCAN-u”. U suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, Odjelom za poduzetništvo i inovacije, pripremili smo poslovnu konferenciju na marginama iCAN-a 31. kolovoza, uz odziv brojnih poduzetnika zainteresiranih za komercijalizaciju hrvatskih inovacija i novih proizvoda na kanadskom i američkom tržištu.

iCAN je sudionicima ponudio i iznimno interesantne i stručne obrazovne sadržaje, među kojima ističemo seminar o primjerenom obliku brendiranja inovacija i novih proizvoda, uspješnog američkog inovatora i poduzetnika Howarda A. Lima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojna izaslanstva inovatora iz cijelog svijeta su sjajno reagirala na predstavljanje ovogodišnjeg hrvatskog salona inovacija, INOVA-BUDI UZOR, koji se u studenome održava u Zagrebu s najavom masovnih  dolazaka inovatora iz cijelog svijeta.

I ovaj uspješni nastup hrvatskih inovatora u organizaciji Saveza hrvatskih inovatora, Saveza inovatora Zagreba i Hrvatske gospodarske komore, svojom je velikom potporom omogućio Grad Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsko izaslanstvo slijeće u zagrebačku zračnu luku 4. rujna 2018. u 18.30 sati letom iz Varšave.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo