krao od roditelja / VIDEO 'Bojim se za svoje zdravlje': Dječak (13) javno priznao tešku ovisnost o igricama

Mladi Australac okrenuo se virtualnom svijetu nakon što je njegovoj majci dijagnosticiran rak dojke prije godinu dana

3.9.2018.
16:29
VOYO logo

Ovisnost o igricama uzima sve više maha, a najnoviji slučaj za kojeg se javno zna dogodio se u Australiji. Trinaestogodišnji dječak Sam uhvaćen je kako krade od vlastitih roditelja kako bi mogao financirati svoju ovisnost o igricama te je sada javno zatražio pomoć, javlja Daily Mail. Naime, ovaj mladi Australac okrenuo se virtualnom svijetu nakon što je njegovoj majci dijagnosticiran rak dojke prije godinu dana pa je tako ove godine sveukupno bio samo četiri tjedna u školi. 

Očajni roditelji Joanne i Brendan gostovali su u emisiji 60 Minutes gdje su zatražili pomoć. Kažu kako je njegova ovisnost postala toliko jaka da je počeo krasti i koristiti njihov novac za svjetski popularnu i relativno novu igricu Fortnite. Njegova je majka zabrinuto priznala kako je u rasponu od šest do osam tjedana uspio potrošiti gotovo 400 dolara. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam je kazao kako je jako dobro svjestan svoje teške ovisnosti te da se osjeća "zatočenim" u svijetu igrica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nedostaje mi stari 'ja'. Volio bih se riješiti tog problema i maknuti se od igrica, ali lakše je reći nego učiniti. Bojim se za sebe i svoje zdravlje. Brinem da više neću vidjeti svoju obitelj. Uvučen sam u taj svijet i ne mogu izaći iz njega", priznao je Sam na javnoj televiziji. Proteklih mjeseci tenzije su porasle. Majka je priznala kako je reagirala drugačije od njenog supruga na sve znakove sinove ovisnosti. Otac bi mu redovito oduzimao konzolu, no majka bi ju vratila sinu čim bi otac otišao na posao. Nije htjela, kaže, da susjedi budu primorani slušati Samovo neprestano zapomaganje i vrištanje.

Sam je ovisan o relativno novoj igrici Fortnite. Trenutno ju igra preko 125 miljuna igrača u svijetu. Inače, WHO (Svjetska zdravstvena organizacija) proglasila je igranje igrica na internetu službenom mentalnom bolešću, podsjeća Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo