bizaran mit ili fenomen? / VIDEO Jeziva legenda o mostu u Škotskoj na koji se psi dolaze ubiti! 'Za cijeli misterij je odgovoran duh!'

S misterioznog mosta dosad je skočilo više od 500 pasa, a njih tridesetak se ubilo.

20.9.2020.
10:00
VOYO logo

Stanovnici Dumbartona na sjeverozapadu Glasgowa počeli su nazivati prastari most Overtoun, mostom na kojem se ubijaju psi, a nikome nije jasno zašto, piše New York Times.

Prvi slučajevi pasa koji se na most smrti dolaze ubiti zabilježeni su još 2005. godine i dosad je s njega skočilo više od 500 pasa, a ubilo se njih tridesetak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad je moj pas otrčao prema mostu, trojica muškaraca koji su prolazili pored mene počeli su mi vikati: Maknite psa odande, to je most na kojem se psi ubijaju", rekla je Mandy McPherson.

Most je sagrađen 1895. godine, a dvorac u blizini naslijedio je u 19. stoljeću Lord Overtoun za koju mnogi stanovnici u Škotskoj smatraju da je ukleta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutni vlasnici kuće, Melissa i Bob Hill iz Teksasa kažu da su u posljednjih 17 godina, otkako su se doselili, vidjeli nekoliko pasa koji su se odjednom bacali s mosta.

Paul Owens, autor iz Škotske, objavio je knjigu o misterioznom mostu i čvrsto vjeruje da je objašnjenje za ovaj fenomen paranormalna pojava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I sam sam imao neobično iskustvo. Dok sam stajao na mostu, osjetio sam kako me nečiji prst bode u leđa zbog čega sam skočio unatrag. Vjerujem da je za cijeli misterij odgovoran duh", rekao je Owens koji je u istraživanje za knjigu utrošio 11 godina.

Owensova teorija je popularna među lokalnim stanovništvom, a kaže da je za sve odgovoran duh Lady Overtoun, udovice koja je u samoći oplakivala smrt svog supruga Johna Whitea više od trideset godina, a njezin duh se može vidjeti u blizini mosta i kako hoda posjedom oko dvorca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki su odlučili i istražiti taj fenomen, a vlasnici pasa u Škotskoj došli su do zaključka da za to nije odgovorna nadnaravna sila već da pse privlači miris sisavaca, točnije kuna, čije se stanište nalazi ispod mosta i da njihov miris potiče pse da skaču s mosta.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo