važna poruka / Viralna lekcija roditeljima: 'Moj sin je preživio napad susjedovih pasa, ovo je važno znati'

Image
Foto: Facebook

Njen sedmogodišnji sin stradao je prošlog Badnjaka stoga je odlučila podijeliti njihovu priču kao važnu lekciju svim roditeljima i vlasnicima pasa

31.1.2017.
13:05
Facebook
VOYO logo

Na blogu Dedicated to All Better, jedna je majka objavila priču koja je umalo završila tragedijom nakon što su joj sina izgrizli susjedovi psi, ljubimci koje je poznavao gotovo cijeli život. 

Njen sedmogodišnji sin stradao je prošlog Badnjaka stoga je odlučila podijeliti njihovu priču kao važnu lekciju svim roditeljima i vlasnicima pasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njenu objavu prenosimo u cjelosti:

"Da odmah kažem da je naša obitelj totalno dog friendly i ne bih htjela da netko ovo shvati kao našu mržnju prema psima i vlasnicima pasa već kao važnu lekciju koju svi mi moramo znati. Moj je cilj poučiti vas, otvoriti vam oči i potaknuti vas da, kada su u pitanju psi i djeca, nema mjesta bezbrižnosti. Nikada. Naučite nešto iz naše tragedije u kojoj je naš sin bez ikakvog logičnog povoda stradao od pasa koje doslovno pozna cijeli svoj život, a opet, oni su mu toliko naudili. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš je sedmogodišnji sin doslovno odrastao na cesti i u prirodi. On je pravo dijete prirode koji će se uvijek radije penjati na drvo i trčati livadama nego boraviti zatvoren u kući. Nije više ni toliko mali da ne shvaća posljedice, ali tragedija koja mu se dogodila jednostavno je i danas bez logičnog objašnjenja. I baš zato nikada ne možemo biti sto posto sigurni da vas životinja u nekom trenutku jednostavno neće napasti, odnosno, naša nam tragedija kaže da jednostavno ne možemo biti sigurni i ostavljati djecu bez nadzora, čak i kada se dijete osjeća i više nego ugodno u društvu poznatih pasa. 

Te kobne večeri naš je sin bio sam u dvorištu, igrao se na drvetu i visio s grane kada su ga odjednom, bez ikakvog posebnog povoda, psi, oni psi koje stvarno zna cijeli život, počeli povlačiti za njegovu jaknu prema dolje. tako su ga snažno povukli da su ga doslovno prevukli preko susjedove ograde gdje su ga krvoločno napali grizući ga gdje god su stigli. Iste sekunde kada smo čuli njegov prvi vrisak znali smo da je u velikoj opasnosti. Suprug je iste sekunde istrčao van i svojim očinskim instinktom doslovno provalio ogradu i bez imalo razmišljanja zgrabio i odvukao svoje dijete od pasa koji su i dalje nasrtali. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jadničak je bio sav krvav, još se i sada tresem od te scene, s lica mu se cijedila krv, jedno mu je uho visilo o niti, a drugog nije više niti imao. Napad je bio toliko snažan i krvoločan da su ga liječnici morali zašiti s čak 300 šavova, jedno su mu uho uspjeli spasiti, a za drugo se trenutno nadamo da će na svom trbuhu uspjeti uzgojiti tkivo s kojim će mu u budućnosti uspjeti spasiti i to drugo uho.

Ali rane i šavovi nisu jedino što nas trenutno boli, jer mali Ethan pati i psihički. Ima sustavne noćne more, počeo je patiti od napadaja panike te je još uvijek jako pod dojmom cijele tragedije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I to nije lijepa priča, znam, ali ja želim da je čujete u cijelosti, da shvatite da psi, ma koliko god bili najbolji čovjekovi prijatelji, ne smiju s djecom biti bez nadzora. Nikada! 

Želim da naša priča dopre do što više roditelja i što više vlasnika pasa, jer mi zaista jesmo dokaz da ono što mi mislimo i čemu se nadamo, nikako nije isto razmišljanjima i instinktima pasa. Oni su, jednostavno rečeno - životinje, a na nama ljudima jest da se mi znamo ponašati u društvu pasa, na nama je da naučimo svoju djecu i tuđu djecu, kako se smiju ponašati u njihovom društvu, što smiju, a što ne, i u konačnici - što moraju napraviti da spriječe ili ublaže napad pasa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I to nije samo lekcija koju bismo mi roditelji trebali učiti djecu. Ovo je lekcija koju itekako moraju znati i sami vlasnici pasa, imali oni djecu ili ne, jer ako ste vlasnik životinje vi ste taj koji je odgovoran i za svoje pse i za svakoga tko se približi vašim psima. 

Zato želim da znate osnovne stvari koje bismo svi mi morali znati: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Nikada ne napuštajte prostor u kojem se dijete i pas igraju - pa makar to bio i vaš pas. 

2. To znači - bebe, mala djeca i veća djeca - svi su oni u potencijalnoj opasnosti od čudne reakcije pasa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Svaki roditelj koji ima i djecu i psa, ili im dijete voli pse, od rane mladosti mora djecu učiti kako se smiju ponašati u blizini pasa. To znači, bez naglih pokreta, bez prilaženja nepoznatim psima, čak i ako su na uzici, i nikada, ali nikada ne ulaziti u interakciju sa psom bez društva odrasle osobe i pristanka vlasnika psa.  

4. Ako pas krene u napad dajte mu bilo što što možete brzo skinuti sa sebe - primjerice jaknu - da grize nju, a ne vas. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Ako vas pas sruši obavezno se stisnite u "kuglu" zaklanjajući rukama svoje lice i vrat. 

6. Nikada ne vrištati, ne trčite, samo se umirite, pokriveni po glavi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7. Nikada ne dirajte niti se približavajte psu koji jede, spava ili skrbi za štence. 

8. Ako va pas ugize pa makar samo malo, obratite se liječniku da vam obavezno pregleda ranu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo