philip za volanom! / Vremešni princ Phillip 'pokupio' bračni par Obamu, Michelle se vozila iza s kraljicom Elizabetom

Image
Foto: AP

Suprotno protokolu, američki predsjednički bračni par automobilom je provozao 95-godišnji edinburški vojvoda sa svojom suprugom, britanskom kraljicom

22.4.2016.
20:27
AP
VOYO logo

Predsjednika Baracka Obamu i suprugu Michelle je u petak po izlasku iz helikopetra dočekao veliki terenski automobil za čijim je volanom bio princ Philip, koji će u ljeto proslaviti 95. rođendan.

Suprotno uobičajenom protokolu, predsjednik Obama je sjeo na mjesto suvozača, dok se Michelle Obama pridružila kraljici Elizabeti na stražnjem sjedalu Range Rovera. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moram reći da me još nikada nije vozio jedan edinburški vojvoda. Vožnja je bila jako ugodna", rekao je Barack Obama na konferenciji za novinare održanoj s britanskim premijerom Davidom Cameronom. Svi su ručali u dvorcu Windsor, u sklopu proslave kraljičina 90. rođendna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obame su kraljici na dar donijeli foto-album njezinih raznih posjeta Sjedinjenim Državama, od prvog 1951., godinu dana prije nego je stupila na prijestolje.

Kraljica Elizabeta II. se sastajala s 11 od 12 američkih predsjednika koji su se izmjenjivali tijekom njezine vladavine, dulje od 64 godine. Jedinu iznimku predstavlja predsjednik Lyndon B. Johnson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo