Istraživanje koje će vas iznenaditi / Za 70 posto talijanskih navijača nogomet je prije obitelji

Image
Foto: /IPA/PIXSELL

Španjolci najviše idu na gostovanja (gotovo 93 posto ispitanih), a tamo i najviše troše, dok u drugim zemljama najduže ostaju Mađari

5.6.2015.
14:23
/IPA/PIXSELL
VOYO logo

Za brojne Talijane nogomet je "religija koja se živi i diše na dnevnoj razini", a gotovo 70 posto talijanskih navijača zbog nogometa bi propustilo važan obiteljski događaj, pokazuju rezultati ankete koju je kompanija MasterCard provela među navijačima iz 11 europskih zemalja.

Italija prednjači po broju praznovjernih navijača, njih čak 73 posto je praznovjernije od bilo koje druge europske nacije, a polovica ih nosi "sretnu odjeću" tijekom utakmica, navodi se u MasterCardovu "Izvješću o navijačkoj strasti", nastalom na temelju anketiranja 5017 navijača iz Engleske, Njemačke, Španjolske, Francuske, Nizozemske, Italije, Turske, Rusije, Švedske, Portugala i Mađarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza Talijana su se plasirali Španjolci, kojih je 60 posto odabralo nogomet prije obitelji, dok su Francuzi treći s 52 posto.

Španjolski navijači su najposvećeniji utakmicama u inozemstvu, čak njih 93 posto putovalo je u inozemstvo kako bi navijali za svoj tim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od trećine ukupno anketiranih navijača uzelo je bolovanje kako bi prisustvovalo nogometnoj utakmici, tu opet prednjače Talijani s 52 posto.

S druge strane ljestvice su Portugalci, gdje 19 posto navijača nogomet vrednuje više od obitelji, oni su i najmanje praznovjerni navijači s 23 posto, a prate ih Šveđani s 24 posto i Nizozemci s 29 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugalski i švedski navijači također su najmanje putovali na utakmice izvan zemlje i uglavnom su ostajali kod kuće.

Kao najbolja destinacija za gledanje nogometa u inozemstvu izabrana je Engleska s 23 posto, čime je za jedan posto pobijedila Španjolsku, a slijede ih Italija s 12 i Njemačka s 10 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolski navijači troše najviše novca na utakmice u gostima, prosječno 4750 kuna, Talijani 4140 kuna, a Francuzi 3650 kuna po čovjeku. Prosječna količina novca koju potroši nogometni navijač u inozemstvu je 2600 kuna.

Čak 70 posto mađarskih navijača od utakmica u inozemstvu naprave duže putovanje i ostanu više dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izvješće o navijačkoj strasti" sadrži i glasovanje za najboljeg igrača, a u anketi je uvjerljivo pobijedio napadač Barcelone Lionel Messi s 27 posto glasova.

Drugi je bivša zvijezda Real Madrida Zinedine Zidane s 12 posto glasova, a treći sadašnja Realova zvijezda Cristiano Ronaldo s 11 posto glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo