RTL Direkt / Za Božić i Novu Europa je zatvorena. A Hrvatska? Spremaju se fešte, tulumi... Kako se itko onda buni na preoštre mjere!?

Omikron je zatvorio sve. Ali zato Hrvati... Fešta do dva ujutro. Iće piće, zabava svirka. Idemo zagrljeni u Božić i Novu! Kakav omikron, kakvo otkazivanje!?

23.12.2021.
23:20
VOYO logo

Sutra je Badnjak. Dan koji treba provesti s obitelji, na zajedničkoj večeri, u zagrljaju najbližih i onda završiti na misi u ponoć. Osim što ponoćki uglavnom nema i ništa se od navedenog zapravo ne smije.

Ne bismo se trebali ljubiti i grliti, ne bismo iz iste posude trebali vaditi bakalar, ne bismo se zapravo trebali niti okupljati. Kao što idući petak neće biti, ono što vole reći, najluđa noć u godini, jer se ne bismo smjeli gužvati niti si puno čestitati, a fajrunt je u 2 ujutro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se ponašati da vam djed Mraz ne bi donio omikron raspitala se Darinka Trgo.

Beč ništa. Pariz ništa. London isto ništa. Njima su Božić i advent otkazani zbog omikrona. Ovaj tjedan stigle su im i vijesti da su tradicionalna novogodišnja slavlja "CANCELED".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Emmanuel Macron je u svojstvu predsjednika Francuske apelirao:

"Ali ove godine još jednom vas, zbog virusa, molim da budete na oprezu. To znači da se nastavite štiti protiv virusa maskama, redovitim pranjem ruku, poštivanjem distance, redovitim provjetravanjem prostorija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Omikron je i kineski grad Xian stavio u lockdown, pa tamo ulice uoči Badnjaka izgledaju (pogledati u prilogu). Nitko ništa.

Ali zato Hrvati... Fešta do dva ujutro. Iće piće, zabava svirka. Idemo zagrljeni u Božić i Novu! Kakav omikron, kakvo otkazivanje!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle godine nije ga bilo, osim koje kućice s vinom i kobasicama. Kafići, restorani, klubovi, sve je bilo pod ključem. Ovo nam je drugi pandemijski Božić, ovaj put opušteniji. Ali i takav ne zadovoljava sve želje.

"Ovo više nije normalno. Svake godine isto. Dosta je više tih mjera", govorio je jedan Međimurac za Direkt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li on kući za ručak puštati samo one s COVID potvrdama?

"Ne, kod mene mogu svi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A hoće li kod Maje iz Splita biti manje ljudi na ručku za Božić?

"Ma neće, al' nemojte reć' Capaku. Bit' će uži krug obitelji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekima je muka od epidemioloških regula, drugi, pak, kao  jedna umirovljenica za Direkt, kažu:

"Svima je tak, al tak mora bit."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mora ili ne, čudan Božić postaje još čudniji. Na Badnjak bi inače bila puna, ali prvi put nakon 141 godine Katedrala će ostati prazna. Ponoćke nema, a razlog je Petrinjski potres koji je dodatno oštetio katedralu. Pa su na vratima umjesto vjernika skele. 

A sad božićni ručak. Obitelj, prijatelji, susjedi, svi okupljeni na jednom mjestu u istoj prostoriji. Veoma povoljni uvjeti za razmnožavanje virusa. Da im ručak ne pokvari omikron, Talijanima u školi dijele letke ovakvog sadržaja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otvorite prozore, ne jedite iz iste zdjele, izbjegavajte bliske susrete za božićni ručak."

A evo i covid bonton kojeg preporuča znanstvenik Ivan Đikić:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro je da budemo u obiteljskom krugu s ljudima koje znamo, s ljudima koji su cijepljeni, pa čak bi bilo preporučeno da se testiraju oni mlađi prije nego što dođu dođu kod svojih starijih iz obitelji. Dobro je pokazati prisnost, ali normalno da je to nepotrebno raditi s ljudima koje ne znamo, pogotovo u većim okupljanjima."

To znači da bi najbolje bilo da  se grlimo i ljubimo samo s onima koje poznajemo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle godine kod kuće, ove godine na trgu do 2 ujutro. Doduše, ne na svakom, ali recimo u Dubrovniku i Osijeku, ali ne u Rijeci i u Splitu. TBF zato ima alternativu, feštat će se u Splitu, u parku Zvončac. I Saša Antić ima novogodišnje preporuke:

"Ne bojim se ničega. Cijepia sam se, perem ruke, ne unosim se ljudima u facu. To bi preporučia svima koji paze na svoje zdravlje. Uz pravilnu ishranu, dobro disanje, hladan tuš, puno zelenog čaja, vježbanje sa plinskim bocama i kung fu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako pomislite da nam je najgore jer možemo partijati samo do dva ujutro, sjetite se da Parižani ne da neće partijati, nego neće imati ni vatromet.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo