'mama bear' / Zaboravi hranu, gdje su mi klinci? Pogledajte što je medvjedica učinila kad je vidjela da joj mladunce odnosi rijeka

Smeđi medvjedi nemaju problema s vodom, ali navigiranje kroz sklisko kamenje i brze vode treba vježbe i to je ova snimka svakako dokazala.

26.1.2017.
11:07
VOYO logo

Najveći strah svake majke je gledati kako ne jedno, ne dvoje, već troje djece nosi brza rijeka. To se upravo dogodilo smeđoj medvjedici blizu Aljaske, a snimku cijelog incidenta tek su sad objavili, iako se zbio u kolovozu prošle godine.

Smeđi medvjedi nemaju problema s vodom. Većinu ljeta i jeseni provode stojeći u vodi gdje pokušavaju uloviti kojeg lososa koji plivaju uzvodno. No, navigiranje kroz sklisko kamenje i brze vode treba vježbe i to je ova snimka svakako dokazala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Medvjedi tek tijekom života nauče plivati ili kretati se kroz vodu", kaže Troy Hamon koji je procijenio kako mladunci nemaju više od dvije godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je vještina koja se uči i često dobijemo priliku vidjeti taj proces."

Izraz "mama bear" ne postoji bezveze jer su medvjedice poznate kao iznimno zaštitnički nastrojene majke. Takva je i majka ovih medvjedića koje je rijeka ponijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majka je u to vrijeme stajala kraj slapa, čekajući nešto što bi mogla "upecati", a zatim u tom trenutku vidi kako prvi mladunac pada sa slapa te ga rijeka dalje nosi.

Stručnjaci s tog područja rekli su kako nikad nisu dobili dojavu o utapljanju mladunaca, ali to ne znači da se nikad nije dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, medvjedica je u sekundi zaboravila na hranu i požurila za svojim mladuncima kako bi ih sigurno dovela na obalu. 

Prvih nekoliko godina u životu mladunaca su najriskantnije te mnogi uginu prije nego što uopće stignu doseći zrelu dob. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo