jakna za sve / Zagrepčani pokazali veliko srce: Ove zime darovano više od 2.000 toplih odjevnih predmeta

Image

Napominju kako im je već prvoga dana pristiglo oko 300 jakni, a uz beskućnike, najviše je bilo umirovljenika u potrebi

23.1.2019.
6:48
VOYO logo

Jedna od najpozitivnijih humanitarnih ideja "Jakna za drugoga" privedena je kraju 17. siječnja te su nadmašena sva očekivanja - u Zagrebu ove zime darovano je više od 2.000 toplih odjevnih predmeta, javlja portal Generacija.hr.

Ispred Bookse u Martićevoj ulici građani su ostavljali jakne i druge odjevne predmete, a oni koji još uvijek žele pomoći potrebitima pozvani su da tijekom cijele godine jakne ostave u Otvorenom ormaru na istoj lokaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dio jakni je našao nove vlasnike na lokaciji, a ostalima smo vozili direktno – u prihvatilišta za beskućnike u Kosnici i Jukićevoj, Hrvatsku mrežu za beskućnike, Psihijatrijsku bolnicu u Popovači, ali i dio u Otvoreni ormar u Martićevoj", izjavila je Sanja Bijonda, predsjednica Portala dobrote te zahvalila svim volonterima na pomoći.

"Hvala volonterima na pomoći i svakoj toploj riječi upućenoj našim sugrađanima zbog kojih smo ovo i radili! Hvala svima koji su objave dijelili dalje! Hvala medijima koji su pomogli da i oni koji nisu na društvenim mrežama budu obaviješteni", istaknula je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beskućnici i umirovljenici najviše u potrebi

Sanja Bijonda napominje kako im je već prvoga dana pristiglo oko 300 jakni, a uz beskućnike, najviše je bilo umirovljenika u potrebi.

"To nas nimalo ne čudi jer u Hrvatskoj 100.000 umirovljenika živi od mirovine manje od 500 kuna. Imali smo čak jednog gospodina koji je došao u jakni s naše prve akcije još od pretprošle godine. Rekao je da je malo dotrajala i da ju je došao zamijentiti novijom. Dolazile su nam i obitelji s djecom, no najviše je bilo umirovljenika", zaključila je Sanja Bijonda za Generacija.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portal Dobrote i Ljudi za ljude i ove zime su zaslužni za ovu hvalevrijednu akciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo