Misterij komercijalne avijacije / Zaključena istraga nestalog leta MH370: Rezultata nema, tražili smo zrakoplov na krivom području

Image
Foto: AP Images

Dugotrajna međunarodna potraga za nestalim letom 370 zrakoplovne kompanije Malaysia Airlines zaključena je ovog mjeseca, i to bez rezultata. Istražitelji potvrđuju kako su zrakoplov tražili na pogrešnom području.

30.1.2017.
16:10
AP Images
VOYO logo

Paul Kennedy, jedan od čelnika kompanije Fugro koja je pretraživala 120.000 četvornih kilometara ne pronašavši olupinu leta 370, iznio je za australske medije nove detalje o neuspješnoj potrazi za olupinom Boeinga 777 malezijske kompanije, otkrivši i da bi nova istraga mogla započeti vrlo skoro.

"Pronaći ćemo olupinu, sasvim sigurno", kazao je Kennedy, priznavši potom kako je cijela potraga "vrlo vjerojatno" bila provedena na pogrešnom području, što je zaključio i Australski ured za sigurnost prometa u prosincu prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, trenutno nije poznato hoće li sve tri zemlje uključene u potragu (Australija, Malezija i Kina) pristati na financijski trošak nove istrage.

Malezijski ministar prometa ustvrdio je kako će se potraga vratiti na početak. "Preispitat ćemo sve podatke prikupljene posljednjih godina. Onda kada ćemo biti sigurni koja je točna lokacija zrakoplova, tada ćemo nastaviti s potragom. U prošloj istrazi stručnjaci su nam dali podatke o "vjerojatnoj" lokaciji aviona, a na temelju toga ne možemo donijeti ispravne odluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo tri godine od početka misterija pronađeno je tek nekoliko dijelova koji "gotovo sigurno" pripadaju nestalom zrakoplovu. Zanimljivo, sve dotične dijelove pronašli su lokalni stanovnici, dok je svaki napor istražitelja bio bezuspješan.

Misteriju leta 370, čini se, još dugo neće biti kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo