nije im prvi put / Zasmetale im gole grudi: Facebook cenzurirao sliku Marianne, a zatim se ispričao i ponovno je odobrio

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Ovo nije prvi put da Facebook cenzurira umjetnička djela koja prikazuju obnaženost i nije prvi put da se zbog toga kasnije ispričava

19.3.2018.
13:22
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Facebook je priznao u nedjelju da je pogrešio kada je cenzurirao slavnu sliku Eugenea Delacroixa'Sloboda vodi narod' jer prikazuje ženu golih grudi. 

Delacroixovo remek-djelo iz 19. stoljeća bilo je u središtu marketinške kampanje za jednu kazališnu predstavu u Parizu, kazala je redateljica Jocelyn Fiorina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otprilike 15 minuta nakon što smo je postavili na Facebook, blokirana je uz poruku da ne možemo prikazivati golotinju", objasnila je. 

Radi se o slici nadahnutoj srpanjskom revolucijom 1830., u čijem je središtu, među revolucionarima, žena razderane haljine i s francuskom zastavom u ruci. To, međutim, nije bilo koja žena nego Marianne, francuski nacionalni simbol i alegorija slobode. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon pritužbe, Facebook se predomislio i ispričao "za pogrešku". 

"Slika 'Sloboda vodi narod' ima svoje mjesto na Facebooku. Obavijestili smo korisnicu da je njezin post odobren", objavila je voditeljica Facebooka u Parizu Elodie Larcis. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo nije prvi put da Facebook cenzurira umjetnička djela koja prikazuju obnaženost i nije prvi put da se zbog toga kasnije ispričava. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo