pravi spektakl / 'Zatvorite usta od šoka': Top Gear i ostali ugledni strani mediji komentirali Rimčev hiperautomobil

Image
Foto: Vijesti.hr

Ako se svi ovi podaci pokažu točnima, kažu u Top Gearu, ovo bi svrstalo C_Two u elitno društvo najbržih hiperautomobila današnjice poput Bugatti Chirona i Koenigsegg Agere

7.3.2018.
13:10
Vijesti.hr
VOYO logo

Rimac je jučer priredio pravi spektakl premijerom električnog hiperautomobila na najvažnijem europskom autosalonu u Ženevi. Ova električna jurilica tvrtke Rimac automobili iz Svete Nedjelje s tisuću 914 konjskih snaga trebao bi biti najsnažniji automobil na svijetu. Baterija u Conceptu Two prema tvrdnjama proizvođača može izdržati 650 kilometara bez punjenja, a tu je i velik broj najnovijih gadgeta. Cijena jurilice - milijun i 700 tisuća eura.

Premijera je odjeknula u stranim medijima, posebice onima koji se bave automobilima pa je tako Top Gear izvijestio kako je Rimac pokazao "samoupravljivi električni hiperautomobil koji juri 415 km/h, može osjetiti vaše rasploženje i prepoznati vam lice, a potom ga zdrobiti". Jedan od najpopularnijih autotjednika navodi kako je C_Two sposoban ubrzati s mjesta do 96 km/h za 1,85 sekundi, a "ako vozač ostane pri svijesti, nastaviti ubrzavati do 160 km/h za 4,3 sekunde, te prevaliti četvrt milje za 9,1 sekund"u. Ako se svi ovi podaci pokažu točnima, kažu u Top Gearu, ovo bi svrstalo C_Two u elitno društvo najbržih hiperautomobila današnjice poput Bugatti Chirona i Koenigsegg Agere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Digital Trends ovu je vijest objavio pod naslovom "Električni Rimac Concept 2 je munja s 1.900 KS", a The Verge pod "Rimčev novi automobil stiže 0-96 km/h brže nego što je potrebno da pročitate ovaj naslov". Premijeru je popratio i Jalopnik pa tako u članku Amerikanci pišu: "Dragi Bože, Rimčev novi superautomobil će imati skoro 2.000 KS", dok u drugom navode "Ubrzanje 0-96 km/h Rimca C Two je van pameti".

Evo magazin se pita je li C_Two hiperautomobil budućnosti, a australski novinari iz NEWS.com.au s naslovom "Rimac C-Two, hrvatski superautomobil deklarira nevjerojatne performanse", kao da ne vjeruju podacima navedenim od strane proizvođača iz Svete Nedelje. Ni usporedbe s Teslinim nadolazećim Roadsterom nisu zaobiđene, pa tako Electrek navodi kako Rimčev novi električni hiperautomobil ima jednako lude specifikacije kao Teslin novi Roadster. U opisu C_Twoa, Electrek navodi kako su dva automobila namijenjen različitim kupcima, budući da je Rimčev automobil pozicioniran kao izdržljiv automobil za stazu koji, primjerice, pod najvišim opterećenjem može izdržati dva kruga na jednoj od najzahtjevnijih cestovnih dionica na svijetu Nürburgring Nordschleifeu kojeg ljubitelji brze vožnje zovu još "Zeleni pakao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo