najavila ih još / Zbog ove divne devetogodišnje djevojčice sklonište za napuštene pse je prikupilo 2.000 kuna

Image
Foto: Thinkstock

Škola je organizirala akciju i za lokalnu udrugu čiji volonteri su u školu doveli i pse i djeci pričali o udomljavanju. Ukupno je sakupljeno 2.000 kuna, a pola tog iznosa dobila je velikogorička udruga

13.4.2018.
16:59
Thinkstock
VOYO logo

Odmor kod bake devetogodišnja Mia Pracević iskoristila je za druženje sa psima iz velikogoričkog skloništa. I kad se vratila u Moskvu, u kojoj trenutno živi s roditeljima i ide u četvrti razred Engleske internacionalne škole, odlučila je pokrenuti akciju pomoći životinjama, piše Večernji.

"Ljudi koji su napustili te pse zločesti su i nemaju pojma što rade. Žao mi je peseka, želim ih spasiti, vidjela sam kako cvile u kavezima. Došla sam kod ravnateljice i pitala mogu li im pomoći, uz mene su bili i prijatelji iz škole i učitelji", ispričala je Mia. Sve je, naime, počelo kada je njezina mama Iva Pracević na Facebooku vidjela objavu velikogoričke udruge u kojoj mole za pomoć. Pitala je Miu želi li predložiti akciju u školi pa je djevojčica otišla ravnateljici i kazala joj da bi organizirala izbor 10 najboljih crteža pasa, a djeca koja žele sudjelovati bi uz crtež donirala najmanje 20 kuna. Pobjednici izbora imali bi mogućnost da psima iz skloništa daju i ime. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije same akcije Mia ju je morala predstaviti učeničkom vijeću, a sama je pripremila i prezentaciju u power pointu. Sljedila je prezentacija pred cijelom školom, koju pohađa 100-tinjak učenika, nakon čega je krenula i akcija. Škola je organizirala akciju i za lokalnu udrugu čiji volonteri su u školu doveli i pse i djeci pričali o udomljavanju. Ukupno je sakupljeno 2.000 kuna, a pola tog iznosa dobila je velikogorička udruga, piše Večernji.

Škola je tako odabrala koji su crteži najbolji, a sudjelovalo je i puno Mijinih prijatelja. Želi još takve akcije jer, kako je rekla, želi da svi napušteni psi pronađu novi dom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo