SPORNA ODLUKA / Zbog ovog poteza Googlea, prijeći ćete na iPhone: Android mobiteli ostaju bez popularne mogućnosti!

Image
Foto: Shutterstock

Najveći će gubitnici zapravo biti oni koji stoje iza hit aplikacija.

27.8.2020.
11:37
Shutterstock
VOYO logo

Android operativni sustav kao prednost ima otvorenost i zato ga mnogi biraju u odnosu na Appleov iOS. Ali, nakon nove odluke iz Googlea, možda će pokoji korisnik ipak razmisliti koji operativni sustav želi na svom pametnom telefonu. Jer, nestaje jedna mogućnost koja je bila iznimno popularna.

Image
ŠIRI SE INTERNETOM /

VIDEO Nije šala, pripazite! Ako skinete ovu fotografiju, mobitel će vam se pokvariti

Image
ŠIRI SE INTERNETOM /

VIDEO Nije šala, pripazite! Ako skinete ovu fotografiju, mobitel će vam se pokvariti

S verzijom 11, Android bi trebao ostati bez mogućnosti korištenja kamere. Naravno, ne misli se da će kamera u cijelosti iščeznuti, već da aplikacije neće moći koristiti softver kamera "treće strane". Umjesto toga, koristit će se isključivo kamera koja je stigla sa samim uređajem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak i prosječni korisnici Android pametnih telefona znaju da unatoč silnim poboljšanjima i naprednoj tehnologiji, ono što softverski nude "ugrađene" kamere često se ne može mjeriti s onim što donose razna softverska rješenja "treće strane". Zato su aplikacije te vrste toliko popularne da se one najbolje često moraju platiti. I ljudi ih plaćaju!

Ali, iz Googlea su odlučili "stati na loptu" jer navodno takve aplikacije narušavaju privatnost korisnicima, a u dobu u kojem živimo, narušavanje privatnosti strogo se kažnjava. Odnosno, strogo iz kuta nas smrtnika, za Google, Facebook, Apple, Microsoft ili Amazon, to su tek sitne packe. No, svejedno se sve te kompanije prilagođavaju pravilima, posebno kad im ne čine probleme za poslovanje, kao što svakako neće činiti ovo novo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istina jest, neki korisnici možda odustanu od Androida, ali u globalu će to vjerojatno biti toliko zanemarivo da se neće ni osjetiti. Stoga, najveći će gubitnici zapravo biti oni koji stoje iza hit aplikacija kao VSCO, Adobe Lightroom ili A Better Camera. Jer, iako će se te aplikacije moći samostalno i dalje koristiti, malo tko će željeti gubiti vrijeme na konstantnu zamjenu prema ugrađenoj kameri svaki put kad žele nešto snimiti kroz drugu aplikaciju.

A te su "druge aplikacije" WhatsApp, Instagram, Facebook, Messenger, Viber, Zoom, Google Meet, Tinder, Badoo... i uistinu mnoge druge, popis je beskonačan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo