Potrebna je vještina / Zbog straha od karantene svi navalili na zimnice: Saznali smo sve tajne i trikove zanata

Najbolje je odabrati deblje roge koje se prvo ispeku s obje strane

22.9.2020.
15:00
VOYO logo

Ove godine kao nikada do sada kupuju se staklenke i priprema zimnica. Zbog straha od novog lockdowna sve više obitelji odlučuje se staklenkama punim povrća puniti police. 

A za zimnicu nije potrebna posebna vještina, ali neke trikove ipak valja znati. Kako ukiseliti najbolji kupus ili paprike?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gospođu Nadicu prati glas da pravi najbolju zimnicu u Samoborskom gorju pa i šire. 

Na sreću, osamdesetogodišnjakinja nije od onih koji tajne svojih recepata ljubomorno čuvaju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Vratio se iz ZOO-a /

Potres ih razdvojio, a sada su papagaj Arno i njegova vlasnica opet zajedno: 'On je bio tako razmažen. I komarca se bojao'

Image
Vratio se iz ZOO-a /

Potres ih razdvojio, a sada su papagaj Arno i njegova vlasnica opet zajedno: 'On je bio tako razmažen. I komarca se bojao'

"Sad ćemo pokazat kako se kiseli kupus. Evo, ja ga prerežem na pola i onda imam na tanjuru sol i kim i onda ga lepo svakoga ovak' prerezanog posolim..Evo, ako stavljam cijele glavice", rekla je Nadica Kuzmanović, umirovljenica.

Saznali smo i odgovor na pitanje kako prepoznat dobar kupus?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kupus mora biti tvrd, on ne sme biti mekan. Živ, ono i da nema specifičan miris. On ne sme smrditi, znate, na kupus", poručila je Nadica.

I malo strpljenja - oko tri tjedna. U kupus je dobro staviti, kaže Nadica, i komad dunje koja će spriječiti da kupus da jako omekša. Za razliku od njega paprike već drugi dan mogu na stol. Najbolje je odabrati deblje roge koje se prvo ispeku s obje strane. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad su one hladne fino ih složite, daju se one previnuti, a u svaku prije nakošite češnjaka i peršina…i onda lepo napravite salamuru jedan naprama tri. Možete metnit malo šećera", pojasnila je Nadica.

Ali ne puno. Kome je do slatkog tu su pekmezi i đemovi. Mogu se napraviti od gotovo svakog voća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo