nije zlato sve što sja! / Zbogom 'savršenstvu': na police njemačkih supermarketa vraća se 'grbavo' voće i povrće!

Image
Foto: Thinkstock

Nijemci su se zasitili savršenih i identičnih rajčica, paprika i jabuka te sve češće posežu za neuglednim komadima voća i povrća. To su primjetili trgovci i odlučili 'dvonoge' mrkve, flekave limune i grbave krastavce vratiti na police

25.4.2016.
19:10
Thinkstock
VOYO logo

Njemački lanac supermarketa Penny odlučio je na police vratiti neugledno voće i povrće.

Nakon višegodišnjeg trenda koji je vladao u Njemačkoj  - da se u supermarketima po punoj cijeni prodaju samo savršeni primjerci voća i povrća, dok su oni grbavi i flekavi bili prodavani po nižim cijenama ili ih uopće nije bilo u ponudi, situacija se mijenja, naravno ravnajući se apetitom kupaca koji sada sve češće biraju neugledne plodove, smatrajući da su oni zdraviji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije su se odlično prodavale savršene paprike i rajčice dok je u posljednje vrijeme sve veća potražnja za njihovim oku manje privlačnim sestricama.

Stoga su trgovci odlučili na police vratiti dvonoge mrkve. zakrivljene i grbave krastavce, pjegave limune i jabučice te sva ostala čuda koje je priroda napravila po svom "ukusu" i prodavati ih po punoj cijeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog ovoga su sretni uzgajivači eko voća i povrća kojima je bio veliki problem uzgojiti estetski savršene plodove. Naravno to je sa sobom nosilo i veliki trošak jer su se oni nesavršeni plodovi prodavali po nižoj cijeni, iako su bili jednako kvalitetni. 

"Ekološkim uzgajivačima mora se omogućiti prodaja i onih proizvoda koji nisu savršenog izgleda, a ne da ih moraju jeftino prodavati za industrijsku preradu", objasnio je predsjednik tvrtke Penny Jan Kunath.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo