sitan, ali protu-dinamitan / Zelenski odlikovao najvećeg ratno heroja: Ime mu je Patron, ima 2 godine i u razminiravanju je najbolji

Image
Foto: RTL

O psu koji je od pitomog ljubimca u vihoru rata, preko noći, postao heroj jer je nanjušio, za sada, više od 200 mina

9.5.2022.
21:00
RTL
VOYO logo

Jedan posebni ratni heroj dobio je najveće odlikovanje ukrajinskog predsjednika. Njegovo ime je Patron, ima samo dvije godine i kad je razminiravanje u pitanju nema mu ravnog.

Više od traženja mina voli jedino svog vlasnika, zbog čega je kanadski premijer Trudeau umalo nastradao. Sreća da Trudeau ima dobre reflekse inače bi nastradale, minimalno, nogavice njegovih hlača. I nitko ovom psu na tom ne bi zamjerio jer on je heroj Ukrajine. Sitan, ali protu-dinamitan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O njemu će Disney, jednoga dana, zasigurno snimiti film. O psu koji je od pitomog ljubimca u vihoru rata, preko noći, postao heroj jer je nanjušio, za sada, više od 200 mina. Pasmine je Jack Russell, iste kao i ovi mali šašavci iz Samobora.

Image
kad tehnologija zakaže... /

Za što se sve u vojsci koriste životinje? Rusi su imali kita špijuna, a CIA mačku za prisluškivanje

Image
kad tehnologija zakaže... /

Za što se sve u vojsci koriste životinje? Rusi su imali kita špijuna, a CIA mačku za prisluškivanje

"Jack Russell terijer je mali pas velikog srca. Izuzetno aktivan, izdržljiv, temperamentan, odan, željan akcije, novih istraživanja, novih puteva, novih zadataka", kaže Martina Škrlec, uzgajivačica pasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni kojima je rad sa psima i ljubav i poziv tvrde da tajna nije u pasmini. Morie ne njuši mine nego eksploziv, pirotehnička sredstva i baklje. Njezinoj njuški ne može promaknuti ni ona najmanja petarda žabica.

"Ona je došla kod mene iz vojske iz vojnog legla. Prvo smo radili jedno šest mjeseci vježbe poslušnosti, igru, privikavanje nakon toga je otišla na policijsku akademiju, naravno sa mnom, gdje smo dovršili obuku za detekciju eksploziva", tvrdi vodič službenog psa za detekciju eksploziva MUP-a Bruno Supina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve što zna, naučila je kroz igru.

"Ima volju za tražiti lopticu, preko loptice smo naučili da traži eksploziv. Treba biti zdrava, socijalizirana. I s ljudima i s drugim životinjama. I ljubav", kaže Supina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tim je uspjeh ovog ukrajinskog četveronožnog heroja, još i veći. Uz to, Patron je svojim primjerom svijet naučio, ne samo kako se brani i voli domovina, nego i da veliki heroji ne moraju biti veliki stasom. Dovoljno je da im je takvo srce.

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo