djelić života legendarne ikone / Želite li torbu, ruž ili pismo iz psihijatrijske ustanove Marilyn Monroe? Njezina ostavština na aukciji

Image
Foto: hr.wikipedia.org

Među svim artiklima našlo se i pismo koje je glumica napisala dok je boravila u psihijatrijskoj ustanovi

12.5.2016.
17:06
hr.wikipedia.org
VOYO logo

Aukcijska kuća Julien’s Auction House iz Los Angelesa na prodaju je stavila ostavštinu Marilyn Monroe. Među njima su krzneni kaput, dijamantni ručni sat, neseser s posudicom za puder, torbica od aligatorove kože, Phillip Morris cigarete, korišteni Revlonov ruž za usne, te nekoliko privatnih pisama.

Mislim da sam se uvijek užasavala činjenice da budem nečija žena, budući da me život naučio da nitko zapravo nije u stanju iskreno voljeti nekog Marilyn Monroe

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moći će se kupiti i sandale s potpeticom koje je nosila u svojim ranim manekenskik danima, kao i stvari koje su pripadale njezinom drugom suprugu, Joeu DiMaggiju.

Aukcija će se održati u Los Angelesu, a tu će se naći i njezna privatna pisma koja je pisala svom psihijatru dr. Ralphu Greensonu, koji ju je liječio dok je bila u klinici Payne-Whitney.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kratko vrijeme 1961. bila je smještena u psihijatrijskoj klinici, a u pismu je opisala svoje teško iskustvo u toj ustanovi.

"Mislim da sam se uvijek užasavala činjenice da budem nečija žena, budući da me život naučio da nitko zapravo nije u stanju iskreno voljeti nekog", piše u pismu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi ovi predmeti čine vremensku kapsulu i djelić života legendarne ikone koja je postala univerzalni seks simbol.

Njezina smrt 5. kolovoza 1962. godinama je bila tema medija, a često se pisalo o tome kako je imala dosta psihičkih poteškoća. Patila je od manične depresije te moguće paranoidne shizofrenije, od koje je bolovala i njezina baka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo