samo za oženjenje / 'Želite Viagru? Morat ćete na dva liječnička pregleda, pristanak supruge i prisegnuti na Bibliji'

Image
Foto: Thinkstock

Demokratska zastupnica Mary Lou Marzian upozorila je na dvostruke kriterije kada se radi u zadiranje intimnih medicinskih odluka muškaraca i žena. Stoga, kako je Kentucky otežao ženama pristup abortusu, ona je predložila da se muškarcima oteža pristup lijekovima za erektilnu disfunkciju poput Viagre

16.2.2016.
16:34
Thinkstock
VOYO logo

U svjetlu napada na reproduktivna prava u Sjedinjenim Američkim Državama, zastupnica savezne države Kentucky Mary Lou Marzian upozorila je na dvostruke standarde i nepravedno zadiranje u živote žena, njihova tijela i odluke.

Naime, kako već desetljećima konzervativci nastoje ograničiti pravo žene na pobačaj, nedavno je u Kentuckyju prošao zakon prema kojem žene moraju proći konzultacije 24 sata prije nego što izvrše abortus kojim će ih se pokušati odvratiti od tog medicinskog postupka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi upozorila na licemjerje i nepravdu, demokratska zastupnica Marzian je predložila da se onda i muškarcima oteža pristup lijekovima za erektilnu disfunkciju poput Viagre.

"Svaki muškarac bi morao proći dva medicinska posjeta, dobiti pismeni pristanak supruge te zakleti se, držeći ruku na Bibiliji, kako će Viagru koristiti samo tijekom spolnog odnosa sa svojom suprugom", predložila je Marzian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je kako bi pristup ovakvim lijekovima imali samo oženjeni muškarci.

"Ako ćemo zadirati u najintimnije zdravstvene odluke žene, onda isto moramo učiniti i s muškarčevim", upozorila je demokratkinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo