za ukrajinu / Žena golih grudi istrčala na crveni tepih u Cannesu uz povik: 'Prestanite nas silovati!'

Image
Foto: Profimedia

Na crvenom tepihu prosvjednica je strgnula gornji dio odjeće i pokazala poruku "Prestanite nas silovati" ispisanu na tijelu uz boje ukrajinske zastave

21.5.2022.
11:01
Profimedia
VOYO logo

Žena u toplesu istrčala je na crveni tepih na Filmskom festivalu u Cannesu kako bi porukom ispisanom na tijelu prosvjedovala protiv silovanja za koje optužuje ruske vojnike u invaziji na Ukrajinu, prenio je BBC.

Na crvenom tepihu prosvjednica je strgnula gornji dio odjeće i pokazala poruku "Prestanite nas silovati" ispisanu na tijelu uz boje ukrajinske zastave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezina bedra bila su išarana crvenom bojom simbolizirajući krv.

Ukrajinske vlasti rekle su da istražuju slučajeve silovanja koje čine ruski vojnici tijekom okupacije pojedinih dijelova zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak navečer, svečano otvorenje 75. Canneskog filmskog festivala obilježila je video poruka ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

U kontekstu rata u Ukrajini, organizatori festivala odlučili su odbiti akreditacije svim ruskim filmašima, ali i novinarima koji su na bilo koji način povezanim s ruskom vladom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane protivnik rata u Ukrajini, ruski redatelj Kiril Serebrenjikov, poznat po odvažnim filmovima i potpori LGBT+ osobama, službeno je otvorio festival filmom "Žena Čajkovskog" koji se natječe za Zlatnu palmu i pred publikom poručio "Ne ratu!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo