'OLIVER - TRAG U BESKRAJU' / Zlatko Gall objavio novu biografiju o Oliveru Dragojeviću: 'Zapravo, pisao sam je 40 godina...'

Možda bi neki rekli da je najteži zadatak napisati knjigu o Oliveru, no Z. Gall je napisao i treću knjigu o tom velikom pjevaču

25.2.2020.
19:24
VOYO logo

U Zagrebu je predstavljena biografija legendaranoga Olivera Dragojevića  Oliver – trag u beskraju. Kao vrhunski poznavatelj lika i djela legendarnoga splitskoga pjevača, Zlatko Gall knjizi daje cjelovit, sveobuhvatan prikaz Oliverova života i karijere, ali iznosi i manje poznate detalje iz njegova života.

Mogle su se vidjeti i vrlo rijetko objavljene ili nikad objavljene Oliverove fotografije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda bi neki rekli da je najteži zadatak napisati knjigu o Oliveru, velikom umjetniku. No, Zlatko Gall uspio je i treći put jer otprije je napisao dvije knjige o njemu.

"Puno je novog u knjizi jer prva biografija bila je objavljena otprilike prije 12 godina, druga je izašla namjenski i trebala je biti svojevrsni dar Oliveru za 70. rođendan, no koncert u Spaladium areni, gdje ga je trebao proslaviti, nikad nije održan zato što mu se stanje pogoršalo. Ovo je zapravo, nažalost, zaključena priča. Vjerovao sam da ću možda za deset godina moći napisati nešto drugo jer on bi i dalje snimao nove i sjajne albume", naglasio je Gall pa nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova biografija donosi, u odnosu na onu prvu, stotinjak novih kartica teksta i pokriva i taj raspon od 10 do 12 godina. U njoj su razne fotografije, ali to je i post festum jednog života, jedne karijere jer tu su i reakcijenakon smrti, pa čak i koncert u Korčuli na dan njegove smrti koji je bio fantastičan."

Knjigu o Oliveru stvarao je cijeli život...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zapravo, tu sam knjizu relativno brzo napisao iako je nastajala 40 godina. Bio sam na svim njegovim koncertima, pisao sam o svim albumima pa je bilo lako izvući sve te silne detalje. Međutim, nije to samo knjiga o Oliveru iz prvog lica jer nije bio zahvalan sugovornik, okrenuo bi svaki razgovor na neki vic. U knjizi su njegovi suputnici, glazbenici, prijatelji, obitelj... Imao sam sreću što sam bio sudionik tog vremena."

Grupa Pavel, Neno Belan i drugi pjevali su na predstavljanju biografije...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo