zabranili rad u kafiću / Zaposlenici doveli djecu kako bi spriječili zatvaranje

Image
Foto: RTL

Zbog kršenja Zakona o fiskalizaciji prometa gotovinom, djelatnici Porezne uprave danas su privremeno zabranili rad kafiću u hotelu "Kunjevci" nedaleko od Vinkovaca.

28.2.2013.
21:39
RTL
VOYO logo

Zbog kršenja Zakona o fiskalizaciji prometa gotovinom, djelatnici Porezne uprave danas su privremeno zabranili rad kafiću u hotelu "Kunjevci" nedaleko od Vinkovaca, a kako bi spriječili privremeno zatvaranje i privremeni gubitak radnih mjesta, zaposlenici su u hotel doveli i svoju djecu, izvijestila je Porezna uprava.

Unatoč tomu, provedena je privremena zabrana rada tom kafiću, uz nazočnost policije i Centra za socijalnu skrb, izvijestila je Porezna uprava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po riječima glasnogovornika vukovarsko-srijemske Policijske uprave Domagoja Džigumovića, policija je jutros bila u hotelu "Kunjevci", ali "nije bilo potrebe za postupanjem njezinih djelatnika".

Porezna uprava navodi i kako je nepoznati muškarac, koji je bio u pratnji Silvane Perković, direktorice tvrtke "Hotela" d.o.o. iz Vinkovaca u čijem sastavu posluje hotel "Kunjevci", 25. veljače, prilikom uručenja naredbe o privremenoj zabrani obavljanja poslovne aktivnosti, inspektorima Porezne uprave prijetio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inspektori su nadzor provedbe fiskalnog zakona u tom kafiću proveli 23. na 24. veljače, no direktorica nije htjela preuzeti zapisnik te su inspektori ponovno došli 25. veljače, a tada im je nepoznati muškarac i prijetio.

U priopćenju za javnost Porezna uprava ističe kako se sa "sličnim neposluhom, prijetnjama i ometanjem u obavljanju službene dužnosti" njezini inspektori susreću svakodnevno diljem Hrvatske, ali bez obzira na to, ona će i dalje postupati u skladu sa zakonskim propisima u ostvarivanju glavnih ciljeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također navodi da je "vrijeme prilagodbe isteklo" te da su tijekom siječnja poreznici obišli i upozorili 10.500 obveznika fiskalizacije u kojih su uočene nepravilnosti u provedbi zakona.

"U posljednjih mjesec dana Porezna uprava je zbog nepridržavanja zakonskih odredaba privremeno zabranila obavljanje djelatnosti u više od 130 poslovnih prostorija, od kojih više od 60 još ima privremenu zabranu obavljanja rada", navodi se te dodaje kako će Porezna uprava i dalje nadzirati provedbu Zakona o fiskalizaciji prometa gotovinom, a u svojem će se radu koristiti "svim resursima sa svih područja Republike Hrvatske u smislu rotiranja inspektora između gradova s namjerom da se nadzorom obuhvati što više poreznih obveznika".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo