RADNICI RAZUMIJU SITUACIJU / Zaposlenici Istarske županije pristali na 11 posto manju plaću

Image
Foto: photos.com

'Svjesni smo situacije u okruženju, kako u gospodarstvu, tako u realnom sektoru, koja se reflektira u naš proračun', istaknuo je župan Flego i dodao kako u skladu s time žele postići određene uštede koje se ponajprije odnose na smanjenje plaća.

31.3.2014.
15:34
photos.com
VOYO logo

PULA - Istarski župan ValterFlego i predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika BorisPleša potpisali su danas u Puli drugi aneks kolektivnog ugovora kojim je zaposlenicima u Istarskoj županiji smanjena osnovica plaće s 3930 na 3500 kuna, to jest za 11 posto.

"Ovim smanjenjem osnovice plaće te uštedama na još nekoliko stavki kolektivnog ugovora uštedjet ćemo u našem proračunu od tri i pol do četiri milijuna kuna. Koliko je to vrijedno, govori podatak da se tim novcem može kupiti jedan CT u pulskoj bolnici ili obnoviti jedna škola", rekao je župan Flego i dodao da će osnovica plaće uskoro biti smanjena i zaposlenicima u svim trgovačkim društvima, agencijama i ustanovama u kojima je županija osnivač ili većinski vlasnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svjesni smo situacije u okruženju, kako u gospodarstvu, tako u realnom sektoru, koja se reflektira u naš proračun", istaknuo je i dodao kako u skladu s time žele postići određene uštede koje se ponajprije odnose na smanjenje plaća.

Predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Boris Pleša rekao je novinarima kako u tom sindikatu nisu sretni kad moraju potpisivati anekse kojima se smanjuju određena materijalna prava zaposlenih, no, dodao je, u dva kruga pregovora uspjeli su sačuvati neka materijalna prava iz kolektivnog ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako razumiju situaciju u kojoj su županija i država, ali vjeruju da će se neka prava zaposlenika moći vratiti na razinu koju su imali prije potpisivanja tog aneksa. Pleša je dodao kako se taj sindikat "i ovom prigodom dokazao kao relevantni socijalni partner".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo