RTL EKSKLUZIVNO DOZNAJE / Zapovjednici Oluje traže prestanak politizacije: Markača srce boli zbog podjela

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Trojica generala potvrdila su za RTL da ih iz Vlade nisu kontaktirali prije odlučivanja o sastavu Odbora već su za sve doznali tek nakon što su mediji o tome javili

7.5.2015.
15:00
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Četvorica generala Ante Gotovina, Mladen Markač, Marijan Mareković i PetarStipetić, koje je Vlada danas imenovala u Odbor za središnje obilježavanje 5. kolovoza 2015. godine Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, iz medija su doznali da su u Vladinom odboru.

Trojica generala potvrdila su za RTL da ih iz Vlade nisu kontaktirali prije odlučivanja o sastavu Odbora već su za sve doznali tek nakon što su mediji o tome javili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč tome, sudjelovat će u radu Odbora, ali se prije prve sjednice tog tijela nisu htjeli izjasniti jesu li za proslavu samo u Kninu, kao predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, ili dijele stav Vlade da se 5. kolovoza treba u Zagrebu održati i svečani vojni mimohod.

Sva trojica generala s kojima smo telefonski razgovarali - Markač, Stipetić i Mareković - ističu kako im je teško zbog politizacije oko proslave te kako u tome ne žele sudjelovati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moj stav je poznat, ne želim politizaciju”, istaknuo je u telefonskom razgovoru za RTL general Petar Stipetić dok je general Mladen Markač poručio:

“Srce me boli kad vidim kako se narod dijeli oko Oluje”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

General Ante Gotovina nije odgovarao na telefonske pozive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo