spajanje blagdana / Zašto ih plaćamo? Zastupnici više od mjesec dana na odmoru

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Kako su spojili Uskrs s Međunarodnim praznikom rada, saborski zastupnici su si osigurali više od mjesec dana odmora.

29.4.2014.
10:34
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Iako zarađuju neusporedivo više od prosječnih radnika u Hrvatskoj, prema onome što javnost vidi, saborski zastupnici rade mnogo manje i neprestano traže načine da produže svoje odmore.

Naime, zadnji radni dan u Saboru bio je 11. travnja. Dakle, punih devet dana prije Uskrsa. Tadašnja sjednica je trajala nevjerojatnih 13 minuta, a nova sjednica još uvijek nije zakazana.

Budući da je izgledno kako Sabor neće zasjedati ni ovaj ni idući tjedan, dolazimo do toga da su zastupnici nonšalantno uzeli odmor od više od mjesec dana.

Već je opće poznato kako zastupnici ne vole dolaziti u Sabor te koriste svaku priliku za zabušavanje, podsjetimo kako se naši 'izabrani' odmaraju ljeti više od mjesec dana, a zimi još dodatnih mjesec dana.

Zbog blagdana Svih svetih u studenom prošle godine saborski zastupnici nisu radili pet dana u komadu. Kada se u listopadu obilježavao Dan neovisnosti, zastupnici su to iskoristili da si poklone čak deset neradnih dana u komadu.

Prosječna bruto plaća saborskih zastupnika je viša od 27.000 kuna. Primaju je i za vrijeme mjeseci dok Sabor ne zasjeda, kao i sve doprinose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo