imao tehničkih problema / Zastrašujući prizori: 'Užas, nema ničega osim ostataka zrakoplova i tijela!'

Lokalni zastupnik Christophe Castaner, koji je to područje naslijetao helikopterom s ministrom unutarnjih poslova Bernardom Cazeneuveom, poslao je poruku da su 'prizori zastrašujući'.

24.3.2015.
21:28
VOYO logo

>>> Cijeli tijek tragedije koja je potresla Europu možete pogledati OVDJE.

Zrakoplov Airbus A320 njemačke niskobudžetne zrakoplovne tvrtke Germanwings, koji se u ponedjeljak srušio u francuskim Alpama pri čemu je poginulo svih 150 putnika i članova posade, imao je tehničkiproblemsvratimakojazatvarajuprednjekotače, potvrdio je glasnogovornik Lufthanse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem je vezan za otvor, odnosno za mehanizam koji se otvara i zatvara u trenutku kad se uključuje uređaj za slijetanje. Zrakoplov je u ponedjeljak cijeli dan ostao prizemljen u Duesseldorfu, a glasnogovornik Lufthanse izjavio je za agenciju dpa da je problem riješen.

Glasnogovornik je također potvrdio da brojni članovi posade Germanwingsa u utorak nisu došli na posao, pravdajući to osobnim razlozima te da su zbog toga otkazani brojni letovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretražuje se područje pada zrakoplova A320


Spasilački timovi helikopterima su prebačeni u zabačeno područje francuskih Alpa, mjesta pada zrakoplova A320 njemačke kompanije Germanwings u kojem je poginulo 150 ljudi, no prve informacije s terena govore da se ne može ništa učiniti, prenosi u utorak dpa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost, ništa nismo mogli učiniti. Na području pada zrakoplova nema se što vidjeti, tek manji ostaci. Zrakoplov se potpuno raspao", kazao je visokogorski planinski vodič Jean-LouisBietrix koji se pridružio potražnim i spasilačkim ekipama. Lokalni zastupnik ChristopheCastaner, koji je to područje naslijetao helikopterom s ministrom unutarnjih poslova BernardomCazeneuveom, poslao je poruku da su "prizori zastrašujući".

"Užas. Nema ničega osim ostataka zrakoplova i tijela. Zrakoplov je potpuno uništen", napisao je Castaner na Twitteru.

Područje pada Airbusa 320 na 2000 metara nadmorske visine "češlja" oko 350 vatrogasaca, 300 vojnika, 10 helikoptera i jedan vojni zrakoplov, a pomoć u prikupljanju tijela ponudili su SAD i Rusija.

Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

U zrakoplovu na letu od Barcelone do Dusseldorfa poginulo je 67 njemačkih državljana, 45 Španjolaca i jedan Belgijanac. Među žrtvama je 16 učenika i dvoje učitelja iz gimnazije Joseph Koenig iz zapadnog njemačkog grada Halterna koji su bili na jednotjednom programu razmjene u Barceloni.

Za sada se ne zna uzrok pada A320, a prema sigurnosnim službama, u ovom trenutku ništa ne ukazuje na teroristički čin.

Pronađrna crna kutija predana je istražiteljima koji će je pomno analizirati.

"U ovom trenutku smatramo da je riječ o nesreći, a sve drugo bilo bi nagađanje", kazala je HeikeBirlenbach, potpredsjednica Germanwingsa, u vlasništvu grupacije Lufthansa.

Let 4U 9525 trebao je poletjeti iz Barcelone u 9:35, ali je pomaknut za 10:01. U Dusseldorf je trebao sletjeti u 11:55.

Glavni direktor Germanwingsa Thomas Winkelmann je kazao da je zrakoplov u 10:45 letio na visini od 12.000 metara, ali je nakon minute napustio tu visinu. Prije nego je udario u strmu alpsku padinu zrakoplov je ponirao punih osam minuta. Francuski kontrolori leta izgubili su kontakt sa zrakoplovom u 10:53 na visini od oko 2000 metara. Francusko civilno zrakoplovstvo je priopćilo da posada nije uputila poziv za pomoć. Pilot zrakoplova radio je za Lufthansu 10 godina i imao je 6000 sati leta s Airbusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji dan unesrećenog Airbusa A320 Germanwingsa

Image
Foto: Twitter
Image
Foto: Twitter

Airbus A320 njemačke niskobudžetne tvrtke Germanwings, koji se srušio u utorak u francuskim Alpama, isporučen je naručitelju 1991. i obavio je oko 46.700 letova, a u ponedjeljak je bio podvrgnut posljednjem rutinskom pregledu, rekao je izvršni direktor Germanwingsa Thomas Winkelmann.
Slijedi kronologija posljednjeg dana zrakoplova, na temelju informacija dobivenih od dužnosnika i od zrakoplovne tvrtke.

  • 6,48 - Airbus A320 uzlijeće iz Duesseldorfa sa 122 putnika na letu prema Barceloni. Tijekom leta nisu uočeni nikakvi problemi.
  • 10,01 - Uskotrupna letjelica s dva motora polijeće iz Barcelone na povratku u Duesseldorf s 26 minuta zakašnjenja.
  • 10,45 - Zrakoplov doseže visinu krstarenja, prema navodima Germanwingsa. U to vrijeme vremenski su uvjeti dobri.
  • 10,46 - Zrakoplov se opet počinje spuštati, što traje osam minuta i nije dogovoreno s kontrolom leta. Letjelica se spušta oko 900 do 1,200 metara u minuti, što je usporedivo s kretanjem prilikom slijetanja, objavio je Flightradar24, internetski portal koji pruža informacije o letovima u realnom vremenu.
  • 10,53 - Let 4U9525 nestaje s radara u trenutku kad se zrakoplov nalazio na visini od 1,800 metara. Pao je oko 100 kilometara sjeverozapadno od Nice.
  • 11,30 - Zračna luka Duesseldorf dobila je vijest da je letjelica nestala s radara, izjavio je glasnogovornik zračne luke.
  • 11,55 - Zrakoplov je u tome trenutku trebao sletjeti u Duesseldorf. Umjesto toga, rodbina i prijatelji putnika bivaju smješteni u zaštićene zone u zračnim lukama Duesseldorf i Barcelona.
  • 13,00 - Njemački savezni ured za civilnu zračnu plovidbu najavio je osnivanje krizne skupine.
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo