sele se i na tržnice / 'Zatvarat ćemo ako bude i 10 kuna viška u blagajni'

Image
Foto: RTL

Ministarstvo financija danas je priopćilo kako će zatvarati ugostiteljske objekte ako pronađu i samo 10 kuna viška u blagajni. Od 1. kolovoza istu praksu će primjenjivati i na tržnicama.

24.7.2013.
15:33
RTL
VOYO logo

Ministarstvo financija reagiralo je na jučerašnji slučaj privremenog zatvaranja zadarskog kafića zbog 128 kuna viška u blagajni.

"Objavljujemo da su inspektori Porezne uprave u slučaju privremene zabrane obavljanja djelatnosti zadarskom kafiću Macho vlasnice Sanje Bake, postupili ispravno, s obzirom da su u blagajni zatekli višak novca, odnosno neevidentirani promet", priopćili su.

Također su istaknuli nepravilnosti poput one koja je jučer iskočila u prvi plan 'nisu dozvoljene našim propisima'.

"Usporedbe radi, u europskoj praksi, moramo istaknuti, postupanje poreznih vlasti daleko je rigoroznije nego u Hrvatskoj i upravo je željezna disciplina rezultat daleko veće odgovornosti poreznih obveznika.

Na temelju vjerodostojnih dokumenata i novčanog iznosa koji se u trenutku nadzora nalazi u blagajni, utvrđuje se evidentirani promet. Ukoliko se u blagajni zatekne bilo kakav višak novca, koji nije potkrijepljen vjerodostojnom dokumentacijom, i dalje će se smatrati neevidentiranim prometom, te će se postupati na isti način, čak i ako je riječ o samo 10 kuna viška", naglasili su iz Ministarstva financija.

Ministarstvo je također istaknulo kako porezni inspektori imaju njihovu punu podršku u obavljanju svoga posla.

"S obzirom da se tijekom nadzora ustanovilo da pojedini porezni obveznici i dalje ne izdaju račune, posebno stranim turistima, molimo ih da pripaze na koji način posluju i da se pridržavaju propisa, kako ne bi ugrozili svoje poslovanje u jeku turističke sezone.

Naglašavamo da će se nadzor i dalje nastaviti istim, pojačanim intenzitetom diljem Hrvatske, pogotovo na Jadranu, a od 1. kolovoza i na tržnicama", zaključili su u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo