POZITIVNA HRVATSKa PRIČA / Zavirite unutar nove tvornice Atlantic Grupe u Novoj Gradiški!

Druga domaća najveća privatna tvrtka Atlantic Grupa odabrala je industrijsku zonu Nove Gradiške za svoju investiciju tešku 120 milijuna kuna. Boris Mišević otkriva kako iznutra izgleda proizodnja energetskih pločica sa kojom hrvatska tvrtka postaje europski lider u sportskoj prehrani.

16.3.2015.
19:08
VOYO logo

Nove linije izbacivat će 40 milijuna energetskih pločica godišnje, a pojest će ih konzumenti uglavnom iz Zapadne Europe. Ljudi koji su ovdje dobili posao su iz Nove Gradiške. Za Hrvatsku to znači 160 manje nezaposlenih, a vlasnik Atlantica najavljuje nova ulaganja.

"Ovo je naša 16. tvornica, ali je prva koja je sagrađena kompletno sa ledine i sa kompletno novom tehnologijom", izjavio je EmilTedeschi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozitivnu priču ispratio je i premijer ZoranMilanović s ministrima. Kaže - uvjeti za ulaganje su dobri, ali ne dovoljno dobri.

"Moramo još raditi na poboljšanju poslovne klime i na smanjivanje nepotrebne birokarcije, toga također ima", rekao je Milanović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali u Novoj Gradiški toga očito skoro pa nema. Investitor je dobio dobru cijenu zemljišta, lokaciju uz autocestu i dobar paket poticaja i olakšica. I zato je tvornica niknula ovdje, a ne inozemstvu.

Nova tvornica, uz to greenfield investicija sa 160 ljudi, je nešto što se u Hrvatskoj zadnjih godina rijetko viđa. Ono što je također dobro - poslovna kalkulacija pokazala je kako je isplativije tvornicu otvoriti u Hrvatskoj, a ne u inozemstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik je ponosan što je privukao ovako jakog ulagača. "Da su odabrali između 90 lokacija grad Novu Gradišku, industrijsku zonu, kao najpovoljniju", izjavio je ŽeljkoBigović

Tvornicu druge najveće privatne tvrtke, zanimljivo, gradila je najveća domaća privatna tvrtka Agrokor. Dio obitelji Todorić zato je također bio na otvorenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo