istupilo 11 svjedoka / Završeno prvo ročište: Medo će morati na vještačenje?

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Pet i pol sati trajala su saslušanja na prvom ročištu za istarskog psa Medu koji pretjerano laje. Saslušano je 11 svjedoka. Medo već ima sudsku zabranu lajanja od 8 navečer do 8 ujutro, a u slučaju da je prekrši - vlasnik mora platiti kaznu od 20 tisuća kuna

2.4.2015.
14:25
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Na pulskom Općinskom sudu u četvrtak je počelo suđenje psu Medi iz Peroja, kojem je ranije izrečena privremena presuda zabrane lajanja od 20 do 8 sati. Sud će ispitati svjedoke obiju suprotstavljenih strana.

Nakon završenog prvog ročišta, na kojem ja saslušano 11 svjedoka, Medin je odvjetnik zatražio vještačenje nekog mjerodavnog instituta koji bi trebao odrediti je li lajanje u granicama normale ili je buka prejaka.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo za svjedoke pozvali tri obitelji iz Peroja, naše susjede, a i suprotna strana ima svoje svjedoke. Naš je odvjetnik Ivan Milanović iz Umaga. Samo želim da se sve što prije završi i da znamo na čemu smo. Medu nisam poveo na sud. U svom je dvorištu jer ima slobodu do 20 navečer i čeka nas da dođemo kući", rekao je vlasnik psa Anton Šimunović.

S njim je na sud stigla i njegova 75-godišnja majka Marija, koja je ogorčena zbog pravne bitke s kojom se suočava njen sin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijeli svoj životni vijek nisam morala ići na sud jer nije bilo potrebe. Čak nisam znala niti kako zgrada suda izgleda. Eto, sad pod stare dane morala sam zbog Mede u sudske klupe i nije mi svejedno", rekla je.

Vlasnik Anton je potvrdio kako Medo, otkako mu je izrečena kazna, nije uzrokovao ni jedan najmanji incident, a ni tužitelji nisu imali daljnjih prigovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Medo se junački drži u zatvoru. Zadnjih je dana shvatio kako se nešto događa jer smo i mi u kući bili nervozniji. Znao mi je staviti njušku u krilo i zacviljeti i polizati me po licu, kao da želi reći da suosjeća samnom i da će sve biti u redu", ispričao je vlasnik, u nadi da će njegov dobroćudni ljubimac uskoro ponovno imati slobodu u svom dvorištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo