ZAINATILA SE SLAVONIJA / Zbog Glavaša spalili zastavu HDZ-a

Uz zvuke pjesama "Inati se Slavonijo" i "Sude mi", skupina prosvjednika spalila je HDZ-ovu zastavu te je stranačku središnjicu zasula jajima.

8.5.2009.
18:22
VOYO logo

OSIJEK - U znak prosvjeda protiv presude Branimiru Glavašu, u "nepokorenom" Osijeku okupilo se oko 300 članova nekoliko udruga proisteklih iz Domovinskog rata te vrh Glavaševog HDSSB-a. Prosvjed je počeo pred zgradom osječkog Županijskog suda, gdje je presudu Glavašu osudilo nekoliko govornika.

Tako je šef osječke HVIDR-e Miljenko Kolobarić izjavio da je presuda Glavašu "sramota za hrvatsku državu, jer Osijek nije grad ratnih zločina". Ustvrdio je da je cijeli proces politički montiran i to u režiji Ive Sanadera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekadašnji ministar unutarnjih poslova Ivan Vekić rekao je da je presuda zagrebačkog Županijskog suda dokaz da u Hrvatskoj ne postoji sud koji je neutralan, koji ne podliježe vlasti i koji vlast ne sluša. Vlastodršcima je poručio da ih se narod ne boji, jer "mi smo vas podigli, mi ćemo vas i svrgnuti".

Svi govori praćeni su velikim aplauzima, a nakon svega prosvjednici su, noseći transparente s natpisima "Osijek - nepokoreni grad" i "Ne uskraćujte nam pravo na istinu o sudbini nestalih osoba!", krenuli prema hotelu "Osijek", u blizini kojega se nalazi i središnjica gradskog HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolonu je kroz gradske ulice pratio tamburaški sastav, koji je izvodio repertoar poznat s prijašnjih skupova podrške Glavašu, prije svega pjesmu "Inati se Slavonijo".

Kada je povorka stigla pred HDZ-ovu središnjicu, tamburaši su zasvirali Škorinu i Thompsonovu "Sude mi", a nekolicina prosvjednika zasula je prozore i fasadu središnjice jajima. Skupina njih zatim je zapalila HDZ-ovu zastavu, a okupljeni su pljeskali i povremeno dovikivali "Bando lopovska!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na mjesto događaja stigli su i policajci, ali intervenirali nisu, s obzirom da su se prosvjednici već počeli razilaziti.

U videoprilogu pogledajte kako se odvijao osječki skup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo