UDAR NA SAMOHRANU MAJKU / Zbog nemilosrdne ovrhe, djeca joj gladuju

Image
Foto: PIXSELL

Samohrana majka šestero djece iz Oborova, kod Zagreba, ostala je bez svih primanja jer nije platila nekoliko HRT pristojbi. 'Očajna sam, djeca mi nemaju što jesti, imam bolesnog sina koji je operirao dva tumora', kaže uplakana majka.

30.11.2011.
10:51
PIXSELL
VOYO logo

Zbog nekoliko neplaćenih pristojbi javnoj televiziji, samohrana majka šestero djece Vesnica Petriš iz Oborova, kod Zagreba, ostala je bez dječjeg doplatka i obiteljske mirovine te se već mjesec dana bez kune u džepu bori sa sporim birokratskim aparatom da joj vrati ono što joj nisu smjeli ni uzeti, piše Večernji list.

Očajna majka od početka studenog obilazi šaltere državnih institucija kako bi joj vratili ono što nisu ni smjeli dirati.

Naime, prema Ovršnom zakonu primanja poput dječjeg doplatka i obiteljske imovine ne smiju se plijeniti, no državna birokracija je još jednom propustila reagirati te je dopustila ovršni teror nad građankom.

"Očajna sam, djeca mi nemaju što jesti, imam bolesnog sina koji je operirao dva tumora. Potrebni su mu lijekovi i liječnički pregledi, a ja sam bez novca", rekla je uplakana majka Večernjem listu.

Ona tvrdi kako nikada nije dobila nikakvu opomenu od HRT-a da im nešto duguje, nego su  odjednom sve naplatili od njenih primanja.

Nakon što je ostala bez kune u džepu i kruha na stolu, najmlađu kćer je udario autobus, dok jedan sin pati od depresije i odlazi na liječenje u psihijatrijsku bolnicu, a drugi je operirao tumor.

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje poručuje da su dječji doplatak ili mirovina u slučaju djece samohrane majke izuzeti od ovrhe tek ako su uplaćeni na poseban račun. Dakle, ako nisu, ništa ih ne štiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo