Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
BIVŠI DIREKTOR HRVATSKIH VODA

Zbog safarija u Namibiji će raditi za opće dobro

Husarićevi suoptuženici Zoran Crneković i Božidar Deduš, koji su ga nagradili egzotičnim lovom i dopremljenim trofejima, kažnjeni su uvjetno.

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
M.B./Hina/ 28.2.2014. u 10:33
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

ZAGREB - Bivši direktor Hrvatskih voda JadrankoHusarić nepravomoćno je osuđen zbog primanja mita jer su mu kooperanti platili safari u Namibiji, no kazna od deset mjeseci zatvora zamijenjena mu je radom za opće dobro, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

Jedan dan zatvora Hisariću je zamijenjen s dva sata društveno-korisnog rada, a postane li presuda pravomoćna, morat će platiti kaznu od 25 tisuća kuna i državi vratiti 20 tisuća kuna "nepripadne imovinske koristi".

Husarićevi suoptuženici ZoranCrneković i BožidarDeduš, koji su ga nagradili egzotičnim lovom i dopremljenim trofejima, kažnjeni su uvjetno.

Prema navodima iz Uskokove optužnice safari na kojem je trojac bio od 1. do 8. lipnja 2009. dogovorio je Crneković, a kao razlog puta naveo je stručno usavršavanje. Deduš je, pak, u namjeri da pribavi korist za sebe i Crnekovića, zatražio da se na računu kojim su plaćali predujam pod vrstom usluge navede "Stručno putovanje - Namibija", a na temelju naloga koji je podnio njegova tvrtka platila je troškove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Poslije boravka u Namibiji u Hrvatsku su, tvrde u Uskoku, dopremljeni lovački trofeji za Husarića i Crnekovića, a troškove dopreme je, po Crnekovićevoj uputi, platio kooperant društva u kojem je direktor.

Nakon što je Uskok u ožujku 2011. pokrenuo istragu Husarić je odbacio optužbe. Na izravno pitanje je li mu neka tvrtka platila lov u Namibiji tada je odgovorio da od svoje tvrtke nije ništa naplatio te da za godišnji odmor ide kamo želi.

Upravo se čita

Image
POSLJEDNJI UBODI JE UBILI?

Prikazana snimka strašnog zločina u Lidlu. U 16 sekundi, Đekić je Vesnu ubo 20 puta. Snimku nije htio gledati

M.B./Hina/ 28.2.2014. u 10:33
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
prvi uvjet

Zelenski potpisao dekret: 'Spremni smo za dijalog s Rusijom, ali ne s Putinom'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba