OBERSNEL OPTUŽUJE / 'Znaju kvadrate Tržnice, ali ne i gdje je žito'

Image

Glavni državni dovjetnik Mladen Bajić je postupak protiv riječkog gradonačelnika preselio u Osijek. Bajić je zatražio i smjenu riječkog tužitelja.

23.3.2010.
21:45
VOYO logo

RIJEKA - Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel izjavio je da mu je apsolutno svejedno u kojem će gradu dokazati svoju nevinost i apsurdnost kaznene prijave koju je protiv njega podnijela policija, zbog sumnje da je u slučaju "Tržnica" oštetio grad za 80 milijuna kuna.

Obersnel je to izjavio nakon gradonačelnikova kolegija komentirajući preseljenje slučaja "Tržnice" iz riječkog u osječko županijsko državno odvjetništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuvši da nikome, a naročito "Tržnicama" nije pogodovao, izrazio je čuđenje sumnjama u rad riječkoga državnog odvjetništva koje je, kako je rekao, do sad iz cijele zemlje preuzimalo teške i složene slučajeve koje drugi nisu htjeli ili smjeli voditi.

"Ovakvo poniženje riječki ŽDO nije zaslužio" ustvrdio je Obersnel kojega čudi nepovjerenje prema riječkom državnom odvjetništvu nakon što se puna dva tjedna govorilo da je kaznena prijava podnijeta u konzultaciji s tim odvjetništvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da do sada nije dobio službenu informaciju o ovom postupku i kaznenoj prijavi kazavši da ga brine sustav u kojem svi drugi dobijaju informacije prije onoga na koga se postupak odnosi. Upitao se i koliko je Državno odvjetništvo samostalno i nezavisno tijelo, a koliko pod utjecajem ministra unutarnjih poslova.

"Ministar zna vrlo detaljno elemente kaznene prijave protiv mene i o njoj govori u jednoj radijskoj emisiji, pri tome kršeći određene zakonske akte. Zna čak i razliku u kvadratima zaduživanja komunalne naknade, a još uvijek ne zna kako je otišlo 2600 kamiona žita u nepoznatom pravcu. Niti zna gdje je žito, niti tko ga je prodao" kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nalazim se u specifičnoj situaciji i ne bih se želio u ovom trenutku upuštati u politiziranje cijelog slučaja. U mjesec dana podignute su kaznene prijave protiv tri člana predsjedništva SDP-a, a pod znakom je pitanja, u najmanju ruku, je li to slučajno ili nije" rekao je riječki gradonačelnik.

U kaznenoj prijavu koju je policija podnijela početkom ožujka Obersnela, dvoje visokih gradskih službenika te člana uprave riječke tvrtke "Tržnice" sumnjiči se za zlouporabu položaja i ovlasti te sklapanje štetnih ugovora kojima je grad navodno oštećen za 80 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlukom glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića predmet je preseljen u osječko županijsko državno odvjetništvo, a mediji nagađaju da je riječ o nepovjerenju i sumnjama u objektivnost rada riječkog županijskog državnog odvjetnika Dorisa Hrasta.

Prema pisanju tiska, Hrast nikada nije obavijestio nadređene o postojanju policijskog izvješća o slučaju "Tržnica" iz ožujka 2008., iako je to bio obvezan učiniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo

Još iz rubrike