STRAVA U SIRIJI / Zračni napad na pekaru: Deseci mrtvih, među njima i djeca

Image
Foto: Youtube/screenshot

U Halfaji vlada nestašica kruha zbog opsade vladinih snaga te su deseci stanovnika došli u pekarnicu nakon što su više dana bili bez kruha. Broj žrtava mogao bi još rasti, budući da je barem 50 ranjenih u kritičnom stanju.

24.12.2012.
9:37
Youtube/screenshot
VOYO logo

Više od 60 civila poginulo je u nedjelju u bombardiranju zrakoplovstva u blizini pekarnice ispred koje su u redu stajali kupci u Halfaji, u središtu Sirije, izvijestio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

Broj žrtava mogao bi još rasti, budući da je barem 50 ranjenih u kritičnom stanju, dodaje ta nevladina organizacija koja se oslanja na široku mrežu aktivista i liječnika diljem zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mreža proturežimskih aktivista iz Mjesnih koordinacijskih odbora (LCC) nazvala je napad "pokoljem koji su počinile režimske snage u kojemu je ubijeno više desetaka ljudi, među kojima žene i djeca, a deseci ljudi su ranjeni u bombardiranju pekarnice".

LCC dodaje da u Halfaji vlada nestašica kruha zbog opsade vladinih snaga i da su deseci stanovnika došli u pekarnicu pošto su više dana bili bez kruha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vojska režima predsjednika Bašara al-Asada bombardirala je i obližnja mjesta Karnaz, Kafr Zeitu i Kafr Nabudu, pri čemu je ranjen veći broj ljudi, po SOHR-u.

Kako navode aktivisti, ovim napadima iz zraka vlada želi širiti teror među stanovništvom, napose nakon nedavnih napada pobunjenika u pokrajini Hami u kojoj je nakon masovnih prosvjeda protiv režima u ljeto 2011. raspoređen velik broj sigurnosnih snaga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz ove žrtve u Halfaji, privremeno izvješće SOHR-a govori o 49 mrtvih u nedjelju diljem Sirije. U subotu je poginulo najmanje 117 ljudi.

U Siriji od ožujka 2011. traje narodna pobuna koja se pretvorila u oružani sukob. U 21 mjesec nasilja poginulo je više od 44.000 ljudi, po SOHR-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo