PRAVO NA ORUŽJE / Župljani naoružani došli na misu

Image

Svećenik je svoje župljane pozvao da na misu dođu naoružani jer želi podržati zakon koji dopušta nošenje oružja.

29.6.2009.
12:04
VOYO logo

LOUISVILLE - U američkim crkvama je dosad viđeno svašta što odstupa od kršćanske tradicije, no jedan je svećenik u saveznoj državi Kentucky otišao i korak dalje.

Svoje je župljane Ken Pagano pozvao da na nedjeljnu misu dođu sa svojim oružjem. Ipak ih je zamolio da pištolji ne budu napunjeni. I sam je služio misu s pištoljem za pojasom, prenosi BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na taj se potez odlučio nakon što su mu njegovi župljani skrenuli pozornost da bi nova vlast Baracka Obame mogla ograničiti nošenje i posjedovanje oružja u SAD-u.

"Da nije duboko ukorijenjenog prava na nošenje oružja, danas ne bi bilo ove države", rekao je Pagano u propovijedi. On je svojim župljanima ponudio i informacije o sigurnosti i sigurnom držanju oružja u njihovim domovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Voljela bih da više crkava učini ovo isto. Ljudi misle da je nošenje oružja grešno. Ja mislim da je moj život vrijedan te ga želim zaštititi", rekla je župljanka Doreen Rogers nakon mise.

U isto vrijeme se na drugom kraju grada održavao prosvjed protiv nošenja oružja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U SAD-u je pravo na nošenje oružja zapisano u američkom ustavu. No, nova vlast je navodno sklona ograničavanju tog prava jer se pretpostavlja da je rastuća stopa kriminala povezana i s lako dostupnim oružjem. Pretpostavlja se da građani SAD-a imaju oko 200 milijuna komada legalnog oružja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo