manekenke jedu maramice / Otkriveni šokantni detalji iz modnog svijeta

Image
Foto: AP Images

Kristie Clements, bivša urednica australskog izdanja Voguea, u knjizi objašnjava kako postoji mršavo, ali i 'pariški mršavo' - temin koji opisuje model koji svoje ionako krhko tijelo izgladnjuje do anoreksičnosti, a sve kako bi dobile posao na velikim modnim revijama.

3.4.2013.
14:32
AP Images
VOYO logo

Bivša urednica australskog izdanja Voguea u svojoj je knjizi "The Vogue Factor" otkrila zastrašujuće detalje o modnoj industriji.

Kristie Clements tako tvrdi da su se manekenke znale danima prije revije izgladnjivati te su čak jele papirnate maramice kako bi osjećale sitost!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

U knjizi objašnjava kako postoji mršavo, ali i 'pariški mršavo' - temin koji opisuje model koji svoje ionako krhko tijelo izgladnjuje do anoreksičnosti, a sve kako bi dobile posao na velikim modnim revijama.

Autorica knjige se prisjetila i jednog snimanja koje je trajalo tri dana, a da pritom manekenka nije pojela niti jedan obrok. Na kraju je jedva stajala na nogama i držala oči otvorene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Kirstie Clements je naprasno dobila otkaz u svibnju prošle godine nakon što je 25 godina radila za taj modni časopis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo