Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
analiza damjane ćurkov

Ekstremnih vremenskih uvjeta u Hrvatskoj srećom nema, ali zato je bilo jako vrućih dana. Evo kad završava top...

Iako nam ovaj toplinski val nije donio ekstremno visoke temperature, prilično dugo je trajao

Damjana Ćurkov/ 31.7.2021. u 19:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ekstremnih vremenskih uvjeta, poput ovih u Turskoj i Grčkoj, u Hrvatskoj srećom nema, ali bilo je izrazito vrućih dana uz kratka nevremena poput današnjeg na sjeverozapadu zemlje.

Hoće li ih biti još, kada završava toplinski val i kakvo nas vrijeme očekuje početkom kolovoza? 

Iako nam ovaj toplinski val nije donio ekstremno visoke temperature, prilično dugo je trajao, a dodatni je problem što su se do sada, s tek kraćim prekidima, nanizala čak 4 vala iznimnih vrućina pa će i ovaj srpanj biti iznadprosječno topao.

Sutra će na zapadu biti manje vruće, dok će se istok i jug opet grijati na 34 do 37 stupnjeva, a Dalmaciju nakon cijelog mjeseca teških, tropskih noći čeka još jedna s temperaturom iznad 25 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Tako da se za jug ova upozorenja odnose na vrućine  dok je u ostatku, osobito na zapadu i sjevernom Jadranu, viši stupanj upozorenja izdan zbog pljuskova, lokalno i izaženih nevremena. Iza ove promjene ostaju nam ugodnije temperature pa je pred nama tjedan u kojem ćemo se odmoriti od nesnosne ljetne žege. 

Duž obale će živa u termometru biti blizu 30,, a u kopnenim predjelima uglavnom ispod 30, uz to se čini da za Oluju u Kninu neće biti pretjerano vruće. Ipak, prije odmora nas čekaju ovakvi prizori - kao i obično kada na vrućinu dođe nešto vlage stvore se uvjeti za razvoj konvektivnih oblaka koji nam donose nevremena, često praćena pojačanim vjetrom, a moguća je i tuča.

Upravo se čita

Damjana Ćurkov/ 31.7.2021. u 19:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba