Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Isplati li se za vikend na more? Očekujte kišu, pljuskove s tučom i jaku buru na Jadranu...

Visinska ciklona koja je brojne probleme donijela središnjoj Europi, danas se spušta u naše krajeve...

Dorian Ribarić/ 16.7.2021. u 6:45
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Visinska ciklona koja je brojne probleme donijela središnjoj Europi, danas se spušta u naše krajeve, a njen vlažan, nestabilan i manje topao zrak nastavit će kružiti našim dijelom kontinenta sve do ponedjeljka. 

PETAK

Sutra sve promjenjivije i manje toplo, a sunčano i vruće će se zadržati samo u Dalmaciji. Već prijepodne pokoji grmljavinski pljusak može pasti u Slavoniji, a poslijepodne nakratko i u ostatku unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu. 

Kiše će znatno češće biti navečer i u noći na subotu, a na istoku je već u popodnevnim satima moguće i izraženije grmljavinsko nevrijeme, ponegdje izgledno i tuča. Bit će i vjetrovitije uz umjeren vjetar sa sjevera, a na moru sjeverozapadnjak, pod Velebitom do večeri i jakom burom.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

VIKEND NA KOPNU

Subota na kopnu već u noći donosi ponegdje olujno nevrijeme, tuču, obilnu kišu i jak vjetar, a povremeno će izraženih pljuskova biti i tijekom osjetno svježijeg dana. Nedjelja također nestabilna, no malo manje kišovita, a trebalo bi nakratko lokalno i proviriti sunce. Najviše će kiše pasti u središnjim i gorskim predjelima, no obilna kiša u vrlo kratkom vremenu praćena ponegdje nevremenom je moguća gotovo posvuda. Pročistite kanale koje može, odvode, jer su moguće tako bujične poplave. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

 VIKEND NA MORU

Promjenjiv i nestabilan vikend se očekuje i na Jadranu, a sve će začiniti i jaka, pod Velebitom na udare olujna bura i tramontana. Svakako valja računati na ograničenja u pomorskom te cestovnom prometu, ali i na tijekom subote moguće neverine. 

Lokalno su i tu mogući obilniji pljuskovi, osobito na sjeveru, dok bi na jugu ponegdje mogli ublažiti sušu. U nedjelju će se bura prošiti duž cijelog Jadrana te raspuhati tmurnije oblake, a kiše, ako i bude, bit će uglavnom u zaobalju. U subotu manje toplo, uglavnom ispod 30 °C, a onda se nastavlja u okviru prosjeka za doba godine. 

Upravo se čita

Dorian Ribarić/ 16.7.2021. u 6:45
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba