Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
PROGNOZA DORIANA RIBARIĆ

Ožujak je bio 'luđak', na početku hladan, a kasnije temperature nisu išle ispod 20 stupnjeva. U novi mjesec u...

Vikend će na moru biti promjenjiv, ali u nedjelju više sunca. Ipak i dalje hladnije. Na kopnu prestanak oborina u nedjelju, ali u gorju postoji mogućnost snijega

Dorian Ribarić/ 1.4.2022. u 7:10
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ispratili smo prvi proljetni mjesec. Iako ga mnogi tako nisu doživjeli, nije šala. Klimatološki gledano je ožujak prvi proljetni mjesec, u proljeće smo ušli i kalendarski, dan se značajno produžio i to ne samo zbog pomicanja sata.

Ožujak - luđak, kako mu se tepa u pučkoj meteorologiji

Ove godine normalnog vremena gotovo da i nije bilo. Prve dvije trećine mjeseca bile su hladnije od prosjeka. Osobito smo se smrzavali ujutro kad nisu izostajali izraženi minusi, a podjednako hladno se povremeno činilo i uz samo more na dugotrajnoj marčanoj buri. Zadnjih desetak dana zavladala je zato toplina, u Zagrebu čak tjedan dana u nizu uz temperaturu iznad 20 °C. No, pamtit će se ovaj marač po izraženoj suši. Od prvog dana mjeseca u većini Hrvatske nije pala ni jedna jedina kap kiše, a onda je nadoknada, barem djelomična stigla u zadnja dva dana. Trenutna ciklona je duž Jadrana donijela obilnu, a lokalno u Konavlima i ekstremnu količinu oborine.

Na kraju, kad se sve zbroji temperaturno će mjesec iza nas biti u okviru prosjeka ili malo ispod njega, ali ćemo i dalje biti u nedostatku oborina. Njih ćemo nadoknađivati danas i sutra, nadajmo se bez većih nevolja.

Image
prognoza Doriana Ribarića

Stigla promjena vremena: Kiša će danas u obilnoj količini sadržavati saharski pijesak

Image
prognoza Doriana Ribarića

Stigla promjena vremena: Kiša će danas u obilnoj količini sadržavati saharski pijesak

PETAK

U petak ostaje oblačno i kišovito, osobito na Jadranu i područjima uz njega, a pritom će u Dalmaciji još uvijek u početku biti prilično vjetrovito uz umjereno i jako, na udare olujno jugo i oštro. Poslijepodne ipak malo manje tmurno, nakratko može čak proviriti i sunce, prije svega duž obale i na otocima. Jutro ne odviše svježe, a danju posvuda od 11 do 16 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

VIKEND NA MORU

Na Jadranu vikend i dalje promjenjiv, osobito u subotu kada će još razmjerno često biti kiše pa i moguće izraženijih pljuskova. Potkraj dana okreće prolazno na buru s kojom će u nedjelju biti više sunčanih razdoblja, a uglavnom u Dalmaciji još malo kiše. Bit će hladnije, osobito u nedjelju ujutro.

VIKEND NA KOPNU

U unutrašnjosti još u subotu uz povremenu kišu, no uz osjetan pad temperature u gorju će kiša prelaziti u susnježicu pa čak i snijeg. Već u noći na nedjelju prestanak oborina i barem djelomično razvedravanje, ali znači to prilično hladno nedjeljno jutro, a ponegdje moguć i slab mraz. Hladnije će biti i danju s maksimalcima oko 7 °C.

Upravo se čita

Image
ŽIVOT NA VAGI

Zuzana kroz suze: 'Bila sam neželjeno dijete. Kad je mama ostala trudna, saznala je da je tata oženjen'

Dorian Ribarić/ 1.4.2022. u 7:10
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
U SLAST!

Jer ste vi to tražili! Katarinin recept za kolač s marmeladom od malina iz 'Večere za 5 na selu'!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba